Πρεμούρα της ΔΑΠ για τις κινητοποιήσεις: Πίσω από τον υποτιθέμενο ξεσηκωμό των φοιτητών βρίσκεται η ΚΝΕ

“Οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις διακινδυνεύουν τη δημόσια υγεία, καλούμε τους συμφοιτητές μας να μη συμμετέχουν σε τέτοιες κινήσεις πολιτικής απελπισίας”.

Μπορεί η ΔΑΠ να πάσχει από χρόνια αφωνία για τα προβλήματα των φοιτητών, να μη ζητά ούτε καν φραστικά να ανοίξουν επιτέλους τα Πανεπιστήμια που παραμένουν κλειστά εδώ και έναν χρόνο, να μην έχει λέξη κριτικής για την πολιτική που κάνει τις σχολές αστυνομικά γκέτο, και να επικροτεί κάθε απόφαση της κυβέρνησης…

…αλλά ήρθε η ώρα να “μιλήσει”, τώρα που οι φοιτητές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και βγαίνουν στο δρόμο για να σπάσουν το τείχος της σιωπής, απέναντι σε μια αντιδραστική κυβέρνηση, που εκτιμά πως μπορεί να περάσει όλη την αντιλαϊκή της ατζέντα με την κοινωνία στον γύψο, κλεισμένη σπίτι της.

Η διαδικτυακή σύσκεψη των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η απόφαση που πήραν για τις σημερινές προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, ήταν ικανή για να πιάσει πρεμούρα τους Δαπίτες, που έβγαλαν μια ανακοίνωση μνημείο πολιτικής γελοιότητας.

Σε αυτήν ισχυρίζονται πως δεν κλήθηκαν έγκαιρα στη σύσκεψη -ενώ τόσους μήνες δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να κρατήσουν ζωντανούς τους φοιτητικούς συλλόγους. Κάνουν λόγο για “σκηνοθετημένη σύσκεψη” (άραγε πήραν μέρος ηθοποιοί και όχι φοιτητές;) και λένε πως πίσω από την “απόφαση των φοιτητών” είναι η “κομματική ατζέντα του ΚΚΕ”. Συνεχίζουν δηλαδή το βιολί της κυβέρνησης, που ψάχνει να βρει υποκινητές, ενώ η δική της αντιδραστική πολιτική είναι που κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους.

Στο τέλος κλείνουν με αρκετή κινδυνολογία για την πανδημία, τις “ανεύθυνες αποφάσεις” και τις συγκεντρώσεις που “διακινδυνεύουν τη δημόσια υγεία”, καλώντας την Πανσπουδαστική να αποσύρει το κάλεσμα και τους φοιτητές να μη συμμετέχουν σε “επικίνδυνες κινήσεις πολιτικής απελπισίας”.

Το βασικό ερώτημα βέβαια είναι: εφόσον πρόκειται για κινήσεις απελπισίας και σκηνοθετημένες αποφάσεις, που εκφράζουν μόνο τους διοργανωτές της σύσκεψης και τους ομοϊδεάτες τους, πώς εξηγείται η πρεμούρα της ΔΑΠ και η δική της “απελπισία” να μην πάρουν μέρος στην κινητοποίηση οι φοιτητές;

Η υποκρισία περισσεύει στην παράταξη της ΔΑΠ, που ξαφνικά την έπιασε ο πόνος για τη “δημόσια υγεία” και την προστασία των φοιτητών, ενώ δεν έχει κάνει το παραμικρό για να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους και την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης...

Το περασμένο Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου του Μαθηματικού τμήματος της Σάμου του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεδρίασε διαδικτυακά, όπου καλέστηκαν από 1 Δ.Σ όλοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου σε κινητοποιήσεις στην Ρόδο, τη Σάμο, τη Μυτιλήνη, τη Σύρο και την Αθήνα.

Το ενημερωτικό e-mail για την σύσκεψη απεστάλη μόλις τρεις ώρες πριν την έναρξή της, σε μία απόπειρα παρευρισκόμενοι να είναι μόνο οι διοργανωτές και οι ομοϊδεάτες τους. Η φωνή της πλειοψηφίας της φοιτητικής κοινότητας δυστυχώς φιμώθηκε μέσω της επιβολής της απουσίας της. Η απόφαση την οποία το Δ.Σ. του Μαθηματικού Σάμου παρουσιάζει ως «απόφαση των φοιτητών» δεν ήταν τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα μίας σκηνοθετημένης σύσκεψης ενός μόνο Δ.Σ στα 17 που διατηρεί το ίδρυμα μας , μοναδικός σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της κομματικής ατζέντας του ΚΚΕ.
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΙΓΑΙΟΥ καταδικάζουμε απερίφραστα την ανεύθυνη απόφαση . Το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία είναι ένα κατοχυρωμένο ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμα, αλλά σε εποχές παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης έχουμε την νομική και κυρίως ηθική υποχρέωση να διαφυλάξουμε το σημαντικότερο ανθρώπινο δικαίωμα για όλους: το δικαίωμα στην ζωή.
Οι κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα θα διακινδυνεύσουν την δημόσια υγεία σε μία περίοδο όπου η πανδημία του κορωνοϊού έχει στερήσει από τις Ελληνικές οικογένειες αρκετούς συνανθρώπους μας.
Συνοψίζοντας , καλούμε την Πανσπουδαστική έστω και την ύστατη στιγμή να αποσύρει το κάλεσμα σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα , την δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας που κατατάσσονται στις ευπαθείς ομάδες, ως ένδειξη πολιτικής ευθύνης.

Τέλος, σε οποιοδήποτε άλλη περίπτωση επικαλούμαστε τους συμφοιτητές μας να μην συμμετέχουν σε τέτοιου τύπου επικίνδυνες κινήσεις πολιτικής απελπισίας, στέλνοντας την ισχυρότερη απάντηση στις μειοψηφίες που καπηλεύονται αυθαίρετα συνολικά το φοιτητικό κίνημα του Ιδρύματος μας με απόφαση ενός Διοικητικού Συμβουλίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: