Πόδι πήραν οι φασίστες στην Πρέβεζα – Κανένα σχολείο σε εθνικιστική κατάληψη

Αποφασιστικά και με πολλούς τρόπους οι μαθητές της Πρέβεζας έστειλαν το μήνυμα πως κανείς τους δεν έχει διάθεση να εμπλακεί σε επικίνδυνα αλυτρωτικά παιχνίδια που καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών.

Η οργανωμένη και συλλογική δράση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας έδωσε καρπούς σήμερα, αφού κανένα σχολείο της πόλης δεν έκανε κατάληψη με εθνικιστικά και αλυτρωτικά αιτήματα, κόντρα σε απειλές φασιστοειδών, όπως στο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, όπου μια χούφτα εθνίκια απειλούσαν κι έβριζαν λέγοντας πως θα έκλειναν ακόμα και δύο άτομα το σχολείο για τη Μακεδονία, ενάντια στην απόφαση του 15μελους.

Στο 2ο ΓΕΛ της Πρέβεζας ο αντιπρόεδρος του 15μελούς παρενέβη την ώρα της προσευχής, ενώ μέρες πριν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών είχαν γράψει συνθήματα κατά του φασισμού στους τοίχους. 

Παρόμοια και η εικόνα στο Μουσικό Σχολείο της πόλης, όπου αναρτήθηκε πανώ με σύνθημα “Όχι στο μίσος των εθνικιστών – Ζήτω η Φιλία των λαών”.. Παράλληλα το 15μελες εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, που δυστυχώς συμμετείχε σε εθνικιστική πορεία με αλυτρωτικά συνθήματα. 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: