Πετρούπολη: Δημοτική Αρχή, εκπαιδευτικοί και γονείς διεκδικούν λύση για τη σίτιση των παιδιών στα Ολοήμερα προγράμματα

Την Δευτέρα 25 του Σεπτέμβρη, ύστερα από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα Ολοήμερα προγράμματα των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων. Στη συνάντηση συζητήθηκε το οξυμένο πρόβλημα της σίτισης στα ολοήμερα προγράμματα.

Την Δευτέρα 25 του Σεπτέμβρη, ύστερα από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα Ολοήμερα προγράμματα των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων. Στη συνάντηση συζητήθηκε το οξυμένο πρόβλημα της σίτισης στα ολοήμερα προγράμματα. Πρόβλημα που απορρέει από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που αναφέρει ότι «το γεύμα των μαθητών παρασκευάζεται στο σπίτι με ευθύνη του γονέα…. Ο/η νηπιαγωγός δεν αναλαμβάνει το ζέσταμα του φαγητού…».

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής έγινε ξεκάθαρο ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο των αγώνα των γονιών και των εκπαιδευτικών, αφού θέση της είναι ότι η σίτιση των παιδιών στα Ολοήμερα προγράμματα θα πρέπει να γίνεται κατά αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να είναι τέτοια που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των παιδιών, ιδιαίτερα σε σχέση με το εντατικοποιημένο ωράριό τους.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, αναφέρθηκε στην απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αρνήθηκε συνάντηση με την Δημοτική Αρχή, αφού όπως ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει σχετική εγκύκλιος και ως εκ τούτου δεν προκύπτει η ανάγκη συνάντησης.

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών και των γονιών τονίστηκε η ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση από το Υπουργείο με την πρόσληψη τραπεζοκόμων. Όπως συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το κράτος, ώστε να οργανωθούν κατάλληλοι σύγχρονοι χώροι εστίασης, σε όλα τα ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία, για τη δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών, με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού πλήρους απασχόλησης.

Τέλος, η συνάντηση κατέληξε σε ένα κείμενο υπογραφών το οποίο θα κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας με παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: