Παύλος Φύσσας – σχημάτισαν το όνομά του στην αυλή με τις τσάντες τους

Το παράδειγμα του Φύσσα, που όρθωσε ανάστημα στους φασίστες, είναι το καλύτερο μάθημα Πολιτικής Αγωγής που θα πάρουν ποτέ -αλλά δίνουν κιόλας τα ίδια- τα παιδιά, σε ένα αποστειρωμένο σχολείο, όπου η πραγματική μόρφωση είναι μονίμως κι αδικαιολόγητα απούσα.

Αν ήταν από πίσω κάποιος χορηγός ή κάποια διαφήμιση, μπορεί να γινόταν viral. Τώρα όμως το θέμα δεν κρίθηκε πολύ εμπορικό από τα ΜΜΕ, για να το παίξουν.

Ούτως ή άλλως τα παιδιά του 6ου Γυμνασίου της Κοκκινιάς δεν το έκαναν για την πόζα και τη δημοσιότητα, αλλά γιατί το ένιωθαν, ως φόρο τιμής στον Πάυλο Φύσσα, που έφυγε χτυπημένος από φασίστες, γιατί δεν υποχώρησε στα νταηλίκια τους.

Τα παιδιά πήραν τις τσάντες τους, σχημάτισαν το όνομα του Παύλου και κάθισαν στο προαύλιο, για να τιμήσουν τη μνήμη του. Το παράδειγμα του Φύσσα είναι ίσως το καλύτερο μάθημα Πολιτικής Αγωγής που θα πάρουν ποτέ -αλλά θα δώσουν κιόλας- οι μαθητές σε ένα αποστειρωμένο σχολείο, όπου το σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος και η πραγματική μόρφωση είναι αδικαιολογήτως απούσα, σε μόνιμη βάση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: