Οι μαθητές τη δουλειά τους και οι μηχανισμοί τη δική τους – Τα ΜΑΤ σπάνε το άσυλο

Πορείες σε όλη τη χώρα διοργάνωσαν μαθητές την ώρα που τα ΜΑΤ με πρόσχημα το γνωστό κλεφτοπόλεμο παραβίασαν το άσυλο στο Πολυτεχνείο.

Δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο Λύκεια της κυβέρνησης Σύριζα- Ανέλ έδωσαν χιλιάδες μαθητές σε 50 πόλεις της Ελλάδας, απαιτώντας να μην κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο, που καταργεί ουσιαστικά και τα ελάχιστα υπολείμματα γενικής παιδείας που είχαν απομείνει, εξαναγκάζοντας τους μαθητές να πάρουν σε ακόμα νεαρότερη ηλικία κρίσιμες αποφάσεις για τη σταδιοδρομία τους και τους γονείς να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά την εντατικοποίηση των φροντιστηρίων.

Η κεντρική συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρ χθες στα Προπύλαια, ενώ προηγήθηκαν επί σκηνής μαθητικά συγκροτήματα και μαθητές σχολείων της Αττικής που στηλίτευσαν το νομοσχέδιο. Η μεγάλη πορεία κινήθηκε προς την πλατεία Συντάγματος κι έπειτα μέσω της Συγγρού στο Πάντειο πανεπιστήμιο όπου έγινε ανοιχτό συντονιστικό.

Τα φώτα της δημοσιότητας των αστικών ΜΜΕ συγκέντρωσαν ως συνήθως κάποια περιορισμένα επεισόδια μικρής ομάδας ξεκομμένης από τον όγκο της διαδήλωσης με τα ΜΑΤ, που αξιοποίησαν το σκηνικό για να εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο, παραβιάζοντας το άσυλο κι επιβεβαιώνοντας το ρόλο των γνωστών για τη δράση τους μηχανισμών.

Σε κάθε περίπτωση τίποτε δεν μπορεί να επισκιάσει τη μαζική παρουσία των μαθητών στο δρόμο, που έδωσαν υπόσχεση να μη σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν. Χαρακτηριστικό είναι πως  σε αρκετές πόλεις οι διαδηλώσεις είχαν και έντονα αντινατοϊκό και αντιπολεμικό χαρακτήρα, όπως στην Πάτρα και στη Βέροια, ενώ ξεχώρισαν και πρωτότυπα συνθήματα όπως  «Λεφτά για F-16 βρήκαν στο λεπτό και δεν υπάρχει σάλιο μας λεν για το σχολειό» και «Σήμερα στο μάθημα δεν έχει απουσία, στο δρόμο του αγώνα δίνουμε παρουσία».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: