Μπάτε σκύλοι αλέστε… – Η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως για παράνομους τίτλους σπουδών από ιδιώτες

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνει με έμμεσο τρόπο το πράσινο φως για την έκδοση χιλιάδων παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που δεν έχουν νόμιμη άδεια ή δεν ελέγχονται από κανένα.

Ανακοίνωση του ΕΚ Αθήνας

Το Υπουργείο Παιδείας φέρνει αυτές τις μέρες προς ψήφιση στη Βουλή την αντιστοίχιση του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο Προσόντων αναγνώρισης τίτλων σπουδών. Έχοντας ήδη ψηφίσει νομοσχέδιο με απελευθέρωση των απολύσεων εκπαιδευτικών και χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου διαφάνειας από το δημόσιο, με το παρόν νομοσχέδιο δίνεται με έμμεσο τρόπο το πράσινο φως για την έκδοση χιλιάδων παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που δεν έχουν νόμιμη άδεια ή δεν ελέγχονται από κανένα.

Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο βαθμός ενός καλού απολυτηρίου πριμοδοτείται σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εξασφαλίζοντας έτσι στον κάτοχο μεγάλες πιθανότητες διορισμού στο δημόσιο. Με άλλα λόγια, πλήττεται κάθε έννοια αξιοκρατίας και ακυρώνονται προσπάθειες παιδιών που δεν είναι προνομιούχα.

Η πρόταση των  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών όπου για τη διαφανή πιστοποίηση των τίτλων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων θα πρέπει δίνουν εξετάσεις υπό δημόσιο έλεγχο στην περιοχή όπου ανήκουν τα σχολεία τους όπως συμβαίνει και με τους σπουδαστές των ιδιωτικών ΙΕΚ, μας βρίσκει σύμφωνους.

Το ΕΚΑ στηρίζει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στον αγώνα που δίνουν για τη μη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που οδηγεί στην ανισότητα και στην εμπορευματοποίηση της παιδείας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: