Μετά το κουμπούρι του ειδικού φρουρού ήρθε και το ντου των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Αν ο κόσμος αντιδρά στην προκλητική παρουσία ενός κουμπουροφόρου και την ωμή παραβίαση του ασύλου, η ενδεδειγμένη απάντηση είναι μια ωμή, μαζική εισβολή των ΜΑΤ, με την κατάλληλη αφορμή -ή και χωρίς αυτήν- για να εμπεδώσει η κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει άσυλο -ανελήφθη στους ουρανούς.

Την πρώτη μέρα κατά τας γραφάς, ένας υπό πρόσληψη ειδικός φρουρός έβγαλε το όπλο του μες στην ΑΣΟΕΕ, για να νιώσει σερίφης και να αρχίσει να εγκλιματίζεται (προσοχή στο “κλι”, όχι με ήτα) στις απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Κι αφού οι Γραφές έχουν περάσει από σαράντα κύματα και μπόλικα χέρια, όπου ο καθένας πρόσθετε ή αφαιρούσε λεπτομέρειες κατά το δοκούν, έτσι και η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε ένα δικό της χέρι τα γεγονότα και τα έκανε αγνώριστα.

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν ήταν ένας ειδικός φρουρός που του επιτέθηκαν αναίτια κάτι αναρχικοί, τον ξυλοκοπούσαν επί δέκα περίπου λεπτά, και μόνο τότε αυτός αποφάσισε να βγάλει το υπηρεσιακό του όπλο για να προστατέψει τον εαυτό του από τα χτυπήματα. Στο τέλος έζησε αυτός καλά από θαύμα, ενώ εμείς μάθαμε την “αλήθεια” από τα ΜΜΕ. Κι αν δε βλέπεται πουθενά σημάδια, μώλωπες και αίματα στον ειδικό φρουρό που δέχτηκε την επίθεση, ίσως είναι γιατί τα κρύβει ο full face σκούφος, που είναι απορροφητικός και σκουρόχρωμος.

Κι όπως κάθε παπαγαλάκι της ΕΛ.ΑΣ. πρόσθετε τις δικές του πινελιές και έτσι φτάσαμε να παρουσιάζουν τον κουμπουροφόρο κάπως σαν ηρωικό θύμα ενός παρ’ ολίγον λιντσαρίσματος. Και τότε βγήκε στη δημοσιότητα το βίντεο που έδειχνε τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα.

Ούτε χτυπήματα, ούτε μολότοφ, ούτε λιντσάρισμα, παρά μόνο αρκετή ψυχραιμία ενάντια σε έναν προκλητικό κουκουλοφόρο αστυνομικό, που απειλεί με το όπλο του και φωνάζει πως θα το χρησιμοποιήσει.

Και η απορία προκύπτει εύλογα: αν η ΕΛ.ΑΣ. κάνει το άσπρο μαύρο με τόση ευκολία, αν ξεστομίζει τόσο χοντροκομμένα ψέματα ενώ υπάρχουν οπτικά ντοκουμέντα κι αποδείξεις, τι θα έκανε αν δεν είχε ούτε καν αυτούς τους περιορισμούς; Ρητορικό το ερώτημα…

Τη δεύτερη μέρα κατά τας γραφάς, όχι μόνο δε λούφαξαν οι αστυνομικές δυνάμεις, για να ξεχαστεί το θέμα και να καταλαγιάσει ο ντόρος, αλλά έκριναν πως η καλύτερη επικοινωνιακή άμυνα είναι η επίθεση. Ομάδες αναρχικών έστησαν πρόχειρα οδοφράγματα ως διαμαρτυρία στην Πατησίων, με τα ΜΑΤ να απαντάνε στον κλασικό πετροπόλεμο με χημικά και δακρυγόνα, κάνοντας ασφυκτική την ατμόσφαιρα για όσους βρίσκονταν μες στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ. Τα μαθήματα διακόπηκαν εσπευσμένα, αλλά πολλοί φοιτητές και το προσωπικό της σχολής παρέμεναν εγκλωβισμένοι μες στο κτίριο από τα ΜΑΤ, που είχαν μπουκάρει στον προαύλιο χώρο, και σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες, προπηλάκιζαν όποιον προσπαθούσε να βγει ή στην καλύτερη τον περνούσαν από ανάκριση, ζητώντας έγγραφα και ταυτότητα.

Η ιδιότυπη ομηρία σε έναν χώρο όπου το αποτύπωμα των δακρυγόνων ήταν αισθητό για αρκετή ώρα στην ατμόσφαιρα είναι σαν εικόνα από το δυστοπικό μέλλον των πανεπιστημίων, με την αστυνομία να ελέγχει σαν πορτιέρης την είσοδο (και την έξοδο) στον κόσμο, διαφαλίζοντας την… ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Στο κάτω-κάτω, αν είσαι φιλήσυχος και νομοταγής, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ούτε χημικά σε κλειστό χώρο, ούτε εξευτελισμό.

Η λογική της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ -και της δικής της πολιτικής ηγεσίας- είναι απλή. Αν ο κόσμος αντιδρά στην προκλητική παρουσία ενός κουμπουροφόρου και την ωμή παραβίαση του ασύλου, η ενδεδειγμένη απάντηση είναι μια ωμή, μαζική εισβολή των ΜΑΤ, με την κατάλληλη αφορμή -ή και χωρίς αυτήν- για να εμπεδώσει η κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει άσυλο -ανελήφθη στους ουρανούς.

Σήμερα ξημέρωσε η τρίτη μέρα κατά τας γραφάς. Και με τη φόρα που έχει πάρει το αστικό κράτος, με το δόγμα “νόμος και τάξη”, αν συνεχίσει να αντιδρά ο κόσμος, μπορεί τα ΜΑΤ να καταλάβουν τη σχολή, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντιο στο άσυλο και τις λαϊκές ελευθερίες.

Ευτυχώς δε χρειάζονται δικό τους ερασιτεχνικό σταθμό να δίνει το μήνυμα “εδώ ΑΣΟΕΕ, εδώ ΑΣΟΕΕ”. Περνάνε όσα μηνύματα θέλουν από τα κανάλια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: