«#Μένουμε σπίτι Δεν μένουμε στ’ αυγά μας!» – Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Πειραιά και Περάματος

«Στην πραγματικότητα αυτό που μας βλάπτει και μάλιστα πολύ σοβαρά, είναι η πολιτική που έχει κάνει την παιδεία και την υγεία εμπόρευμα, ενώ είναι αγαθά και ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται για όλους τους ανθρώπους.»

Με κοινό κείμενό τους οι Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Πειραιά και Περάματος, καλούν τα μαθητικά συμβούλια της περιοχής, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να διεκδικήσουν να λυθούν τα προβλήματα στα σχολεία τους. Παράλληλα δείχνουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους εργαζόμενους που αυτή την στιγμή μάχονται για τα δικαιώματα τους και σε αυτούς που δίνουν την μάχη στα νοσοκομεία και σώζουν ζωές.

Αναλυτικά στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«#Μένουμε σπίτι Δεν μένουμε στ’ αυγά μας!

Όλο αυτό το διάστημα οι μαθητές σεβόμαστε τις οδηγίες των επιστημόνων γιατρών και “μένουμε σπίτι”. Καθημερινά όμως η αγωνία μας μεγαλώνει γιατί ενώ μας έχουν “ζαλίσει” πώς το υπουργείο παιδείας εργάζεται “νυχθημερόν”:

Τα δεκάδες προβλήματα της πολυδιαφημισμένης “τηλεκπαίδευσης” τελικά ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές με βάση την τσέπη τους. Οι μαθητές της Γ λυκείου δεν έχουν ιδέα(!) πότε, πώς και με τι ύλη Θα εξετασθούν.

Όταν διεκδικούμε, μας απαντάνε: “Μην διαμαρτύρεστε εν μέσω πανδημίας γιατί βλάπτει”. Μάλλον το “προφίλ της κυβέρνησης” εννοούν…

Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που μας βλάπτει και μάλιστα πολύ σοβαρά, είναι η πολιτική που έχει κάνει την παιδεία και την υγεία εμπόρευμα, ενώ είναι αγαθά και ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται για όλους τους ανθρώπους.

Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Γιατί η διεκδίκηση για όσα έχουμε ανάγκη δε μπαίνει σε καραντίνα!

Είμαστε μαζί με αυτούς που δίνουν μάχες στα νοσοκομεία για να σώζουν ζωές και διεκδικούν τα αυτονόητα για να το καταφέρνουν.

Είμαστε μαζί με αυτούς που δίνουν μάχες για να μη μπουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε καραντίνα, που διεκδικούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας για να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στα σχολεία μας. Απαιτούμε:

1. Μετά από πίεση από τα μαθητικά συμβούλια και τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών επιτέλους το υπουργείο ανακοίνωσε την μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις για Γ’ ΓΕΛ και Γ’ ΕΠΑΛ! Να ανακοινωθεί άμεσα η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εξεταστούμε τον Σεπτέμβρη.

2. Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν ισότιμα όλα τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση.

3. Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές, προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις λόγω των συνθηκών. Να γίνεται η προαγωγή μας με τους βαθμούς τριμήνων/ τετραμήνων.

4. Να γίνει έκτακτη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία όταν ανοίξουν τα σχολεία για όλους, ιδιαίτερα για τους μαθητές που δεν πάνε φροντιστήριο.

5. Να μην υπάρξει ούτε μισή σκέψη από το υπουργείο για επαναφορά της τράπεζας θεμάτων. Το έχουμε ήδη καταδικάσει με τις κινητοποιήσεις μας όλη τη χρονιά.

6. Να επιστραφούν σε όλους τους μαθητές τα χρήματα από τις εκδρομές που ακυρώθηκαν».

902

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: