Με ΜΑΤ και βία ονειρεύονται παιδεία – Με αύρες και τόνους χημικών τα ΜΑΤ κατά των φοιτητών που διαδηλώνουν (VIDEO)

Τα σχέδια της κυβέρνησης να γίνουν οι μπάτσοι περισσότεροι από τους φοιτητές θα μείνουν στα χαρτιά. 

Με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, δηλαδή με άγρια καταστολή και επιθέσεις της αστυνομίας, απαντά για άλλη μια φορά η κυβέρνηση στους φοιτητές, που βρίσκονται σήμερα στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπουν μεταξύ άλλων τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας, την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη θέσπιση ορίου σπουδών και άλλα μέτρα που ενισχύουν τον αυταρχισμό και τις ταξικές διακρίσεις στο πανεπιστήμιο.

Φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, όπου αντιμετώπισαν απρόκλητη επίθεση από τόνους χημικών, αλλά και αύρες, κι όλα αυτά με πρόσχημα τον “συνωστισμό” που τάχα δημιούργησαν οι φοιτητές, τους οποίους οι αστυνομικοί κάλεσαν να διαλυθούν για “υγειονομικούς λόγους”. Παρατήρηση τουλάχιστον οξύμωρη, αφού κανένα μέτρα δεν παραβιαζόταν, με τους φοιτητές να τηρούν αποστάσεις και να φοράνε μάσκες. Αντιθέτως, η περικύκλωσή τους από ΜΑΤ, χημικά και αύρες, είναι σαφές ότι αντιβαίνει σε οποιοδήποτε κανόνα προστασίας και μάλλον απλά ακολουθεί τα χνάρια της αλάνθαστης μεθόδου του Πολυτεχνείου, όταν και τελικά αρρώστησαν δεκάδες αστυνομικοί ανά την επικράτεια που είχαν συμμετάσχει στα μέτρα αστυνόμευσης εκείνων των ημερών.

Όπως και να έχει, οι φοιτητές δεν πτοούνται και δεν πρόκειται να επιτρέψουν το νομοσχέδιο – έκτρωμα, ζητώντας παράλληλα να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, που παραμένουν κλειστά σχεδόν ένα χρόνο τώρα. Μάλιστα, για σήμερα στις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα κινητοποίηση από μια σειρά φοιτητικούς συλλόγους έξω από το υπουργείο παιδείας. Τα σχέδια της κυβέρνησης να γίνουν οι μπάτσοι περισσότεροι από τους φοιτητές θα μείνουν στα χαρτιά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: