Μαθητές – Κεραμέως 3-0

“Αν η Κεραμέως νομίζει πως θα σταματήσουμε τον αγώνα με απειλές, είναι βαθιά γελασμένη! Σταματήστε τον πόλεμο στους μαθητές, ακούστε και κάντε πράξη τα αιτήματά τους!”

Η Κεραμέως προκαλεί ανοιχτά τη νοημοσύνη μας, αλλά κυρίως τους μαθητές που αγωνίζονται, με τη γνωστή συνταγή: μηνύσεις, συλλήψεις, απειλές για αναπληρώσεις μαθημάτων μες στα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές, χάνοντας γιορτές και εκδρομές -κάτι που όλως περιέργως δεν ισχύει για τα σχολεία που αναγκάζονται να κλείσουν από τον κορονοϊό.

Οι μαθητές δεν πτοούνται και δίνουν τη δική τους απάντηση.

«Τι θα γίνει πια μαζί τους;

Αν η Κα. Κεραμεως νομίζει πως με την απειλή να χάσουμε γιορτές και εκδρομές, να κάνουμε μάθημα το Σαββατοκύριακο και πάει λέγοντας, θα σταματήσουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα είναι βαθιά γελασμένη!

Επειδή μάλλον έχει ξεχάσει να της θυμίσουμε:

Αυτοί μας έστειλαν στα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για εμάς και τις οικογένειές μας… Τι έπρεπε να κάνουμε δηλαδή;

Διαμαρτυρηθήκαμε με σύνθημα “Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία – Δώστε λεφτά για την Παιδεία!”… μας συκοφάντησαν ως “αρνητές της μάσκας” και αποδείξαμε το αντίθετο! Μετά μαζεύτηκαν…

Μαθητές – Κεραμεως 1-0

Μας είπαν ότι είμαστε υποκινούμενοι λες και δεν μπορούμε να έχουμε κριτήριο και απαντήσαμε: “Αν κάποιος μας υποκινεί είστε εσείς και το γεγονός ότι θεωρείτε την Υγεία και τη Μόρφωσή μας κόστος!”

Μαθητές – Κεραμέως 2-0

Μας είπαν ότι οι καταλήψεις και οι πορείες είναι υγειονομικές βόμβες ή ότι φταίνε που χάνονται μαθήματα και τους θυμίσαμε… 250 σχολεία κλειστά σήμερα μόνο λόγω κρούσματος!

Μαθητές – Κεραμέως 3-0

Ξαναλέμε! Έχουμε δίκιο

Εμείς θέλουμε τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή…

Εσείς είναι φανερό πια με τη στάση σας πως θέλετε να είναι κλειστά!

ΥΓ. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάτι…Γιατί μας πρήζετε με το διάλογο που κόφτεστε να κάνετε μαζί μας… Να σας πούμε κάτι που κάνετε σαν να μην το ξέρετε… Έχουμε έρθει στα υπουργεία και βρήκαμε τις καγκελόπορτες κλειστές. Έχουμε πάει σε διευθύνσεις Β/θμιας, δημαρχεία, Περιφέρειες και είτε δεν μας δεχόντουσαν είτε μας πέταγαν σαν μπαλάκι ο ένας στον άλλον…

Σταματήστε τον πόλεμο στους μαθητές, ακούστε και κάντε πράξη τα αιτήματά τους!

Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε μαθητή: Να μπορεί να πηγαίνει σε ένα ασφαλές σχολείο που θα τον μορφώνει. Αυτό το δικαίωμα θα το κατακτήσουμε με τους αγώνες μας, όσο και να μας πολεμάτε!

Αύριο σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα…θα πάρετε την καλύτερη απάντηση

Για να δούμε ποιος θα βάλει το επόμενο γκολ…»

Την ίδια στιγμή το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σχολιάζει ότι η Κεραμέως ομολογεί πια ανοιχτά ότι θέλει κλειστά σχολεία από κορονοϊό.

«Η κυβέρνηση, μέσω της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, ομολογεί πλέον ανοιχτά ότι επιδιώκει κλειστά σχολεία από κορονοϊό. Βάζει απέναντι τους χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Ο εκβιασμός της θα πέσει στο κενό! Το δίκιο των μαθητών έχει κριθεί! Αύριο, στα μαθητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, θα δώσουν την απάντησή τους!».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να εκβιάσει τους μαθητές και δεν παίρνει κανένα μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων. Την πιάνει υποκριτικά ο πόνος για τα ανοιχτά σχολεία, ενώ κρατάει κλειστά τα πανεπιστήμια κι ενώ την ίδια στιγμή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το γεγονός ότι βρίσκεται στον αέρα η συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας για τις χιλιάδες των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω covid.

Οι μαθητές έχουν δίκιο. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να ακούσει τους μαθητές και τα δίκαια αιτήματά τους και να τα επιλύσει τώρα!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: