Μαθήματα αμερικανικής ιστορίας made in State Department προωθεί το Υπουργείο Παιδείας του Σύριζα

To ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καταγγέλλει πρόγραμμα αποστολής μαθητών στις ΗΠΑ για ένα χρόνο, με στόχο να μάθουν “τους ανθρώπους και την κουλτούρα” της χώρας, σε μια προφανή απόπειρα ξεπλύματος των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων και προσεταιρισμού των νέων στις “αξίες” της ανισότητας και των πολεμικών επεμβάσεων.

Από τους διακηρυγμένους στόχους της αμερικανικής πολιτικής στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες, “ευαίσθητες” περιοχές, είναι η “άμβλυνση των αντιαμερικανικών αισθημάτων” μέσω της εκπαίδευσης. Και ποιος θα μπορούσε να υλοποιήσει καλύτερα αυτούς τους σχεδιασμούς, αν όχι η κυβέρνηση Σύριζα, που κατόρθωσε να γίνει η πιο φιλαμερικανική κυβέρνηση μετά τη χούντα και να μετατρέψει την Ελλάδα στο χρησιμότερο νατοϊκό μεντεσέ. Όχημα υλοποίησης αυτών των στόχων είναι του υπουργείο παιδείας, που προωθεί το χρηματοδοτούμενο απευθείας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόγραμμα “FLEX”, ένα διαγωνισμό του οποίου οι νικητές θα μένουν σε ανάδοχη οικογένεια των ΗΠΑ, φοιτώντας σε σχολείο της χώρας. Την έντονη αντίδρασή της στα κυοφορούμενα αυτά σχέδια εξέφρασε η γραμματεία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καλώντας κάθε συνάδελφο παιδαγωγό να ορθώσει το ανάστημά του σε αυτή την απόπειρα ενστάλαξης ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας στη νέα γενιά. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δεν διστάζει σε τίποτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μετατρέψει στα μάτια της νέας γενιάς τα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου σε «περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας». Ακολουθώντας τη flexible “αντιμπεριαλιστική” πολιτική της που γεμίζει την Ελλάδα με βάσεις του ΝΑΤΟ ακόμα και για πυρηνικά όπλα, το Υπουργείο Παιδείας προωθεί στα σχολεία το πρόγραμμα FLEX που «χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των Η.Π.Α, υπό τη διαχείριση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του Υπουργείου Εξωτερικών (US Department of State) των Η.Π.Α.»

Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις Η.Π.Α, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.

Το Υπουργείο φαίνεται ότι διάβασε με μεγάλη προσοχή την έκθεση του State Department για την Ελλάδα και την προτροπή προς την κυβέρνηση να επιχειρήσει και “μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία”

Η σχετική ανακοίνωση που προωθείται στα σχολεία αναφέρει ότι το πρόγραμμα FLEX δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν για τους ανθρώπους και την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Καθόλου τυχαία αναφέρεται η Μέση Ανατολή, η Αφρική, η Ασία ως περιοχές που υλοποιείται το πρόγραμμα..

Γνωρίζαμε ότι έχουν μεγάλη αγωνία «οι αριστεροί κυβερνώντες» να πάρουν το βραβείο του καλού μεντεσέ στα Βαλκάνια, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι δεν έχει μείνει στάλα τσίπα…

Aναρωτιόμαστε ποια κουλτούρα και ποιες αξίες θέλει να μεταλαμπαδεύσει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στους μαθητές μας;

Θα τους μάθει για την ιστορία του αντιπολεμικού κινήματος των ΗΠΑ;

Θα τους μάθει για τους αγώνες εξίσωσης των δικαιωμάτων λευκών και μαύρων;

Ή μήπως θα τους μάθει τις «διαβολικά καλές» αξίες της Αμερικάνικης άρχουσας τάξης για την  επιβολή της ισχύος δια πυρός και σιδήρου σε όλο τον πλανήτη; : Φτιάχνω βάσεις, στέλνω στρατεύματα, βομβαρδίζω και αυτά τα ονομάζω ανθρωπιστικές επεμβάσεις, αγώνας για τη δημοκρατίας και στα διδάσκω κιόλας σαν αμερικάνικες αξίες…

Αυτές τις «αξίες» θέλει η κυβέρνηση να μεταλαμπαδεύσει σε μαθητές 15 και 16 χρόνων προκειμένου να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως ιθαγενείς που τρώνε κουτόχορτο. Έλεος πια!  Γνωρίζουμε καλά τις αξίες ενός συστήματος που έχει μετατρέψει ακόμα και τα σχολεία κυριολεκτικά σε εμπόλεμη ζώνη, που είναι εξπέρ στον εμπαιγμό και στην χυδαία προπαγάνδα. Στα μάτια των μαθητών μας βλέπουμε τα παιδιά όλου του κόσμου:

Τα βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια στην Συρία, στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιρακ, τα πνιγμένα προσφυγόπουλα, τις αλλαγές συνόρων και τις νέες εντάσεις στα Βαλκάνια …

Ας ψάξουν άλλου για συνενόχους στο έγκλημα που και ο ελληνικός λαός έχει βιώσει με την δικτατορία του 1967, την Κύπρο, τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…

Τα σωματεία και η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να καταδικάσουν αυτά τα προγράμματα. Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και έχουμε ευθύνη για τη νέα γενιά. Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί  να μένει αδιάφορος, δεν μπορεί να συναινέσει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας με τις πιο αντιδραστικές και μαύρες αξίες made in USA!!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: