“Μας φέρεστε σαν πειραματόζωα” – Ξεσηκωμό ετοιμάζουν οι μαθητές απέναντι στον εκπαιδευτικό “οδοστρωτήρα” της Κεραμέως

“Η επιλογή που σκοπεύετε να κάνετε, δηλαδή να αλλάξετε εν μέσω πανδημίας και μόλις 6 μήνες πριν δώσουμε πανελλήνιες το σύστημα πρόσβασης, είναι έγκλημα!” διαμηνύουν μαθητές πενταμελών και δεκαεπενταμελών σε ψήφισμα που καταθέτουν σε διευθυντές σχολείων και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ήταν πριν λίγες μέρες όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη βουλή κατηγόρησε την κυβέρνηση πως “βρήκε παπά να θάψει καμιά δεκαριά” μέσα στην πανδημία, περνώντας με διαδικασίες εξπρές νομοσχέδια επί παντός του επιστητού που από τη μια κατεδαφίζουν δικαιώματα κι από την άλλη χαρίζουν δωράκια στο κεφάλαιο.

Παρά την ισχυρή άμιλλα εντός κυβέρνησης για το ποιος θα καταφέρει να περάσει τα περισσότερα εκτρώματα στο συντομότερο δυνατό διάστημα, η Νίκη Κεραμέως τις τελευταίες μέρες φαίνεται να έχει ανοίξει την ψαλίδα, με ένα πραγματικό μπαράζ ρυθμίσεων και νομοσχεδίων στον τομέα αρμοδιότητάς της, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητά της να μη μείνει τίποτε όρθιο στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Μετά την προώθηση του αστυνομικού σώματος για τα ΑΕΙ, υπό την απευθείας ηγεσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ μάλιστα, όπως και την εξίσωση τριετών κολεγίων με μια σειρά δημόσιων πανεπιστημιακών σχολών πενταετούς φοίτητησης, η Κεραμέως συνεχίζει ακάθεκτη το σερί της, θεσπίζοντας όριο φοίτησης ν+1/2ν στα πανεπιστήμια, αλλά και ανατρέποντας το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ μεσούσης της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, επαναφέρει τη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ως το μέσο όρο των μέσων επιδόσεων στα 4 μαθήματα κάθε επιστημονικού πεδίου, ενώ αφήνει με το καλημέρα σας απέξω χιλιάδες μαθητές λόγω του απαράδεκτου νέου τρόπου συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου σε δύο φάσεις και περιορισμένο αριθμό σχολών έναντι των απεριόριστων επιλογών που ίσχυαν ως σήμερα. Σκοπός τάχα η ενίσχυση της “συνειδητής επιλογής” των υποψηφίων και η αναβάθμιση των χαμηλόβαθμων σχολών, στην πραγματικότητα ωστόσο σαφής είναι η πρόθεση για ενίσχυση του ταξικού χαρακτήρα των ΑΕΙ, αλλά και η εξασφάλιση έτοιμης πελατείας για τα ποικιλώνυμα Ι.ΙΕΚ και κολέγια.

Όλα αυτά με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά και τους μαθητές σε καραντίνα, νομίζοντας η κυβέρνηση έτσι πως θα περάσει τα μέτρα αβρόχοις ποσί. Οι μαθητές ωστόσο ήδη έχουν σημάνει συναγερμό, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στο Υπουργείο Παιδείας να παίζει με τις ζωές και το μέλλον τους.

Μια σειρά πενταμελών συμβουλίων της Γ’ Λυκείου, όπως και 15μελή λυκείων, καταθέτουν ψήφισμα καταδίκης των προωθούμενων μέτρων σε διευθυντές σχολείων και διευθύνσεων β/βαθμιας εκπαίδευσης, επισημαίνοντας πως: “Η επιλογή που σκοπεύετε να κάνετε, δηλαδή να αλλάξετε εν μέσω πανδημίας και μόλις 6 μήνες πριν δώσουμε πανελλήνιες το σύστημα πρόσβασης, είναι έγκλημα! Μας φέρεστε σαν πειραματόζωα. Διαλύετε τη ψυχολογία μας. Νιώθουμε ότι παίζετε με τις τύχες και το μέλλον μας. Νιώθουμε αδικημένοι” και απαιτούν “με μια φωνή: Πάρτε πίσω οποιαδήποτε σκέψη για αυτές τις αλλαγές. Είναι απέναντί σας η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών της Γ Λυκείου”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: