Λιάνα Κανέλλη: Σε δυσχερή θέση τα παιδιά με αναπηρίες την περίοδο της πανδημίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εγκλεισμός αυτών των παιδιών στο σπίτι, λόγω του κλεισίματος των ειδικών σχολείων και κάθε άλλου χώρου αθλητισμού ή ψυχαγωγίας, έχει  καταστροφικές συνέπειες  για την υγεία τους και τους προκαλεί μεγάλο πισωγύρισμα.

Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση έχουν βρεθεί τα παιδιά με αναπηρίες και οι οικογένειες τους την περίοδο της πανδημίας, όπως σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υπογράμμισε ότι ο εγκλεισμός αυτών των παιδιών στο σπίτι, λόγω του κλεισίματος των ειδικών σχολείων και κάθε άλλου χώρου αθλητισμού ή ψυχαγωγίας, έχει  καταστροφικές συνέπειες  για την υγεία τους και τους προκαλεί μεγάλο πισωγύρισμα. Επίσης, στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν κατατάχθηκαν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, προκειμένου να έχουν προτεραιότητα στα τεστ για τον κορονοϊό.

Η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε πως θα πρέπει κάποια σχολεία ή άλλοι χώροι να λειτουργήσουν ειδικά για αυτά τα παιδιά. Παράλληλα, χρειάζεται να ελεγχθούν με τεστ οι άνθρωποι του κοντινού τους περιβάλλοντος και οι άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά μαζί τους.

Ένα δεύτερο θέμα που έθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ ήταν οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από τις τεχνικές ανίχνευσης, μέσω κινητών τηλεφώνων ή άλλων ηλεκτρονικών εφαρμογών, αυτών που έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Προειδοποίησε ότι με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί ο ρατσισμός, ενώ έθεσε ερωτήματα για τους μηχανισμούς που θα συγκεντρώνουν αυτά τα στοιχεία.

Δείτε το βίντεο:

Μορφές σεξουαλικής εκμετάλλευσης μέσω του διαδικτύου

Στην Επιτροπή μίλησε ο Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του υπουργείου Εξωτερικών, Ηρακλής Μοσκώφ, ο οποίος τόνισε πως την περίοδο της πανδημίας η εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση προσαρμόστηκε σε διάφορες μορφές «διαδικτυακού trafficking». Όπως είπε, σε αυτό συντείνουν τα αποδεικτικά στοιχεία για πολλαπλασιασμό της πορνογραφίας, η οποία τροφοδοτεί τη ζήτηση για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ειδικά για τον τρόπο που τα κυκλώματα προσεγγίζουν τους νέους, ανέφερε πως λόγω της εργασίας από απόσταση και των κλειστών σχολείων, η αλίευση γίνεται μέσω διαδικτυακών συζητήσεων (chat), ακόμα και μέσω βιντεοπαιχνιδιών.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: