Ξάνθος Γερμανάκος: “Τέλος είναι ο σκοπός. Τέλος του αγώνα μας θα είναι όταν δικαιωθεί…” (VIDEO)

Ενώ οι υπεύθυνοι του “Καλημέρα Ελλάδα” χτένισαν όλη την περιφέρεια Αττικής για να βρουν “αντικαταληψία” μαθητή για το πάνελ, ο Ξ. Γερμανάκος για μια ακόμα φορά έκλεισε τα στόματα όσων αφήνουν υπονοούμενα για “μειοψηφίες” και “εχθρούς της μόρφωσης”.

Μέχρι τα …Καλύβια Αττικής έφτασαν οι υπεύθυνοι της πρωινής εκπομπής του Αντέννα, προκειμένου να βρουν μαθητή που αντιτίθεται στις καταλήψεις, επικαλούμενοι – σύμφωνα με τον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη – παρεμβάσεις θεατών που τους καταλόγισαν “μονομέρεια” στην κάλυψη των μαθητικών κινητοποιήσεων. Προφανώς αυτοί οι θεατές, αλλά και όσοι όργωσαν κυριολεκτικά τα σχολεία εντός κι εκτός Λεκανοπεδίου για να βρουν “αντιφρονούντες” δεν είναι “υποκινούμενοι” και δεν έχουν κανέναν ιδεολογικό προσανατολισμό.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το νεαρό μαθητή από τα Καλύβια, ο οποίος δείχνει πανέτοιμος για ένα λαμπρό μέλλον στη ΔΑΠ, εμφανιζόμενος μάλιστα από τώρα με την κλασική στολή – πόλο μπλουζάκι. Για το μικρό δεξιό “δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα για να γίνουν κατάληψη”, παρότι ομολόγησε ότι στην τάξη του είναι 25 άτομα και υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών, ενώ η απόφαση πάρθηκε με τον συγκλονιστικές δημοκρατικές διαδικασίες (για τις οποίες τάχα κόπτονται τα κυρίαρχα ΜΜΕ), κατόπιν συζήτησης με τους καθηγητές και το Λυκειάρχη, ενάντια σε “μια μειοψηφία” που πρότεινε κινητοποιήσεις. Αν μάλιστα κάποιος είχε και την παραμικρή αμφιβολία για το αν απλά πρόκειται για ένα μαθητή που ανησυχεί για τις απουσίες και τις χαμένες διδακτικές ώρες, ο ίδιος φρόντισε να τη διαλύσει, δείχνοντας καθαρά ότι στόχος του είναι η πλάτη στην κυβέρνηση, αφού είναι “δύσκολοι καιροί” στους οποίος “δεν πρέπει να δυσκολεύουμε κι άλλο την κυβέρνηση”(!).

Σε όλα αυτά βέβαια, όπως και στο γνώριμο πρέσινγκ του πάνελ απάντησε για άλλη μια φορά κερδίζοντας τις εντυπώσεις ο Ξ. Γερμανάκος, μαθητής του 2ου Λυκείου Περάματος και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Απαντώντας στην ερώτηση για την επιβολή τηλεκπαίδευσης με απουσίες σε όσους συμμετέχουν στις καταλήψεις, ο μαθητής σημείωσε ότι έτσι η κυβέρνηση “μας αποκλείει από ένα μέτρο για τη μόρφωσή μας”, υπενθυμίζοντας επίσης ότι στον έλεγχο θα αναγράφεται διαγωγή, μέτρο “απαράδεκτο” όπως το χαρακτήρισε, που έχει κριθεί παράνομο από τον Άρειο Πάγο και την κομισιόν. Τόνισε πως “Η Κεραμέως δε θέλει να μας ακούσει, προσπαθεί να μας καταστείλει, αλλά η καταστολή και η τρομοκρατία  δε θα περάσουν”.

Υπογράμμισε πως οι μαθητές “είμαστε συνειδητοποιημένα άτομα, έχουμε πλήρη επίγνωση των συνεπειών του αγώνα μας”, ενώ ερωτώμενος για το πότε θα σημάνει το τέλος των κινητοποιήσεων, επικαλέστηκε την αριστοτελική σημασία της λέξης, λέγοντας πως “τέλος σημαίνει σκοπός¨, άρα  “τέλος του αγώνα σημαίνει να δικαιωθούν τα αιτήματά μας”.

Όσο για τα φληναφήματα περί “μειοψηφιών” και μη δημοκρατικών διαδικασιών (τα οποία οι παρουσιαστές δεν απηύθυναν πάντως στον “αντικαταληψία” μαθητή, παρότι παραδέχτηκε ότι καμία συνέλευση δεν έγινε στο σχολείο του), ο Ξ. Γερμανάκος τόνισε πως “στη δημοκρατία λειτουργούμε με την αρχή της πλειοψηφίας”, προσθέτοντας πως “Τα αιτήματά μας δεν είναι αυταρχικά, σε αντίθεση με τις αποφάσεις της υπουργού”.

Δεν άφησε επίσης αναπάντητες τις αιτιάσεις ότι οι καταλήψεις δημιουργούν μαθητές δυο ταχυτήτων και εντείνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες, υπενθυμίζοντας πως “όταν μιλάμε για αποκλεισμούς, η φτώχεια είναι ένας σοβαρός παράγοντας”, επισημαίνοντας πως “εμείς δεν αποκλείουμε παιδιά από το σχολείο, το Υπουργείο το κάνει.”

Υπογράμμισε εμφατικά πως όσοι κινητοποιούνται δεν είναι κατά της μόρφωσης, αλλά κάθε νέος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να παλέψει για μόρφωση και υγεία με δικαιώματα. “Αυτός που μας στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι το υπουργείο και με την τηλεκπαίδευση, που αποκλείει ένα 30% από τους μαθητές, αλλά και με τις προβοκάτσιες”, σημείωσε ο μαθητής, μην αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως και στο ζήτημα της παραπαιδείας, -όταν του έθεσαν το ερώτημα για τις ανισότητες μεταξύ των σχολείων που συνεχίζουν την κατάληψη και αυτών που λειτουργούν κανονικά.

Όλα αυτά με θαυμαστή ψυχραιμία από πλευράς του Ξ. Γερμανάκου, εν μέσω ενός ρεσιτάλ ανοησίας από τον Παπαδάκη, που άρχισε τις συγκρίσεις με τον επόμενο Τσίπρα και άλλες φιλελέδικης κοπής αστειότητες. Ενώ στη συνέχεια έλεγε ότι θα δοκιμαστούν τα παιδιά τώρα με την τηλεκπαίδευση και θα δούμε πόσοι θα συνεχίσουν να πάρουν μέρος, μεταφράζοντας τους ευσεβείς του πόθους σε πραγματικότητα.

Η οποία ωστόσο επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε όσους θεωρούν “ξοφλημένο” το μαθητικό κίνημα μετά τα πραξικοπηματικού χαρακτήρα φιρμάνια της υπουργού Παιδείας. Κι η σημερινή συζήτηση είναι απλά μια πρώτη ένδειξη σε αυτή την κατεύθυνση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: