ΚΝΕ: “Καταγγέλλουμε τους αστυνομικούς βανδαλισμούς στις Εστίες”

Η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι άδραξε την ευκαιρία, εν μέσω πανδημίας και γιορτών, τώρα που τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά, να προωθήσει σχέδια χρόνων, να μονιμοποιήσει την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές και τις εστίες.

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΕΙ Αθήνας της ΚΝΕ

«Καταγγέλλουμε τις υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε βανδαλισμούς στο κτίριο της Α’ ΦΕΠΑ, σε χώρους που καμία σχέση δεν είχαν με την έρευνα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να “κάνουν γυαλιά – καρφιά” την αίθουσα των πολιτιστικών ομάδων του συλλόγου. Ακόμα έσπασαν τζαμαρίες, προκάλεσαν φθορές, ενώ απαγόρευαν την είσοδο και την έξοδο των οικότροφων από τα δωμάτιά τους.

Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την εξέλιξη. Η είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων στη ΦΕΠΑ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για την ίδρυση “πανεπιστημιακής αστυνομίας”, το όριο φοίτησης, την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ιδρύματα. Στόχος της, μέσα από αυτά τα νέα σχέδια, είναι να “προστατέψει” την εγκληματική πολιτική της και την επιχειρηματική δράση στα Πανεπιστήμια, να χτυπηθεί η οργανωμένη συλλογική δράση φοιτητών και εργαζομένων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών, της μόρφωσης και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Τα “μέτρα φύλαξης” των Πανεπιστημίων, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, προστίθενται στο όργιο καταστολής και περιστολής δικαιωμάτων που αυτή εντείνει.

Ταυτόχρονα, είναι υποκριτική έως και προκλητική η στάση της ΝΔ, γιατί αν ήθελε πραγματικά να αντιμετωπίσει τη διακίνηση των ναρκωτικών θα είχε ακούσει εδώ και πολύ καιρό τις επανειλημμένες καταγγελίες οικότροφων, φοιτητικών συλλόγων για το συγκεκριμένο θέμα.

Θα προχωρούσε στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού των Ιδρυμάτων σε φύλαξη, συντήρηση, καθαριότητα, σε επαρκή φωτισμό όλων των χώρων, σε ουσιαστική αναβάθμιση των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας που υπάρχουν στην εστία και την Πανεπιστημιούπολη.

Εάν ήθελε να δώσει λύση στα προβλήματα της εστίας, θα είχε πάρει από καιρό μέτρα προστασίας της υγείας, δεν θα άφηνε τους εστιακούς χωρίς φαγητό, ζεστό νερό και θέρμανση!

Αυτό που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της εστίας και των εστιακών φοιτητών είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, το μόνιμο και επαρκές προσωπικό για τη λειτουργία και τη συντήρηση της εστίας. Αυτά λείπουν από την εστία και όχι η αστυνομία!

Για την εγκατάλειψη της εστίας έχουν τεράστιες ευθύνες και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτοί που σήμερα μιλούν για “πρωτοφανείς” σκηνές, ας θυμηθούν τα ΜΑΤ που χτυπούσαν τους εστιακούς και τους συλλόγους τους όταν ζητούσαν ένα πιάτο φαΐ, ας θυμηθούν τα φασιστοειδή που είχαν αφήσει ελεύθερα στην εστία να απειλούν μέλη της ΚΝΕ, οικότροφους της ΦΕΠΑ.

Η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι άδραξε την ευκαιρία, εν μέσω πανδημίας και γιορτών, τώρα που τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά, να προωθήσει σχέδια χρόνων, να μονιμοποιήσει την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές και τις εστίες.

Απαιτούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για εστίες και σχολές!

Καμία σκέψη για νέο νόμο – πλαίσιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: