Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Σε κινητοποίηση για την υπεράσπιση του ασύλου καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι, την Τρίτη 23 Ιούλη στις 19.30 στα Προπύλαια.

Την πρώτη απάντηση στις προθέσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του ασύλου, δίνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, καλώντας  σε μαζική κινητοποίηση για την υπεράσπισή του, την Τρίτη 23 Ιούλη στις 19.30 στα Προπύλαια.

Η απόφαση που υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρει:

«Θα μας βρουν μπροστά τους!

Δεν τσιμπάμε στα προκλητικά προσχήματα, περί “εγκληματικότητας, διακίνησης ναρκωτικών” με τα οποία επιδιώκουν να παγιδεύσουν τους φοιτητές! Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κανέναν πανεπιστημιακό ίδρυμα, από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Μενίδι για να διαπιστώσει ότι δεν είναι το άσυλο που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών. Επιπλέον το ήδη υπάρχον νομικό πλαίσιο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα μέσα στα Πανεπιστήμια. Αυτοί που σίγουρα δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν είναι οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης, που με τη σφραγίδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΕ διογκώνουν το πρόβλημα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ακριβώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν νοιάζονται για τις συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης των φοιτητών μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα! Από κοινού όλα αυτά τα χρόνια καθηλώνουν την υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα την ενίσχυση προβλημάτων έλλειψης φωτισμού, συντήρησης, φύλαξης, που διαμορφώνουν το έδαφος για φαινόμενα τα οποία οι ίδιοι αξιοποιούν στη συνέχεια για το χτύπημα του ασύλου! Η “καθαριότητα των ιδρυμάτων”, που προτείνει η ΝΔ, είναι η εξαφάνιση της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης, είναι η απαλλαγή από το φοιτητικό κίνημα, για να παρελαύνουν στα ιδρύματα ανενόχλητες οι επιχειρήσεις και η πολιτική που εξυπηρετεί την κερδοφορία τους! Αυτός είναι ο πραγματικός “εχθρός” τους, που τους χαλάει τα σχέδια να μετατρέψουν τη γνώση σε εμπόρευμα, να σαρώσουν τα δικαιώματα μας στη μόρφωση!

Απορρίπτουμε τους κάλπικους καβγάδες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του δεύτερου να εμφανίζονται προκλητικά ως δήθεν υπερασπιστές του ασύλου! Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, την ένταση της καταστολής όχι μόνο συκοφάντησε το άσυλο, αλλά και άνοιξε το δρόμο για την κατάργησή του στην πράξη! Έδωσε το ελεύθερο στη ΝΔ να μιλάει με θράσος για την κατάργηση του ασύλου ως κάτι το φυσιολογικό. Με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των ΜΑΤ σε εστιακούς φοιτητές, τις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, τους δύο συμφοιτητές μας που ακόμα δικάζονται με ανυπόστατες κατηγορίες επειδή τόλμησαν να αντισταθούν στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη ΣΥΡΙΑ! Άλλωστε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζάκρη δεν κρατήθηκε και ομολόγησε τον πραγματικό τους στόχο, ότι “δεν είναι δυνατόν εν έτη 2020 μια αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο”.

Το άσυλο προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμά μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε συλλογικά και να οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Ποτέ δεν ήταν δεδομένο! Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους!

Για αυτό και θέλουν να χτυπήσουν το άσυλο! ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ώστε να μπορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να κάνουν ανενόχλητοι τις μπίζνες για τα κέρδη τους στις πλάτες των φοιτητών, για να εφαρμόζεται χωρίς εμπόδια η πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα μας και στην Ανώτατη Εκπαίδευση!

Το άσυλο δεν είναι “κούφιο γράμμα”, είναι η ασπίδα για την προάσπιση των αγώνων μας, που βάζουν στο στόχαστρο αυτή την πολιτική, διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Για αυτό και μόνο οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούν να το υπερασπιστούν!

Καλούμε τους φοιτητές να ισχυροποιήσουν τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση, να δυναμώσει η συζήτηση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών, να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης σε κάθε ίδρυμα και τμήμα! Να κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση! Να μπλοκάρουμε την κατάργηση του ασύλου»!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που υπογράφουν

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που υπογράφουν το παρών κείμενο είναι οι εξής:

Αθήνας: Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Οικονομικού ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, ΝΦΕΕΜΠ, Σχολή Μηχανικών ΠΑΔΑ, (πρώην ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας και ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά), ΣΕΥΠ ΠΑΔΑ, ΣΕΤ ΠΑΔΑ, ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ

Θεσσαλονίκης: Φυσικού, Κτηνιατρικής, Εστιών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ, Ψυχολογίας, ΤΕΦΑΑ, ΜΜΕ, Ιατρικής, Παιδαγωγικού, Ηλεκτρολόγων-μηχανικών, Γεωλογικού

Πάτρας: ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής

Κρήτης: Επιστήμης Υπολογιστών, Βιολογικού Ηρακλείου, Φυσικού Ηρακλείου, Ψυχολογίας Ρεθύμνου, ο σπουδαστικός σύλλογος ΤΕΙ Ρεθύμνου και οι σύλλογοι οικοτρόφων Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επίσης οι φοιτητικοί σύλλογοι Κοινωνικής Διοίκησης Κομοτηνής, Οικοτρόφων Ξάνθης, Μαθηματικού Παν. Αιγαίου, ΣΑΧΜ Παν. Αιγαίου, Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής Θεσσαλίας, Σύλλογος Οικοτρόφων Εστιών ΤΕΙ Χαλκίδας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: