Καταγγελία: Έκοψαν το φυσικό αέριο σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, γιατί η διοίκηση Μπακογιάννη δεν πλήρωσε το λογαριασμό!

Η έλλειψη θέρμανσης είναι ένα μόνο από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία στο Δήμο Αθηναίων, εν μέσω τραγικής περικοπής της κρατικής επιχορήγησης.

Χωρίς φυσικό αέριο μέσα στο Γενάρη και ενώπιον πιθανού νέου ψυχρού κύματος βρίσκεται το 66ο δημοτικό σχολείο της Αθήνας, αφού όπως καταγγέλλεται από τη δημοτική σύμβουλο Ντίνα Ρέππα από την παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, δεν έχουν πληρωθεί οι λογαριασμοί, με ευθύνη της διοίκησης Μπακογιάννη. Την ώρα που η δημοτική αρχή προσπαθεί εναγωνίως να πείσει ότι “καθαρίζει” την Αθήνα, σιγοντάροντας και το γενικότερο κλίμα καταστολής σε γειτονιές της πόλης, τεράστια προβλήματα συσσωρεύονται στα σχολεία, τα οποία υφίστανται μια δυσβάσταχτη περικοπή κατά 70% της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ και τα ψίχουλα που φτάνουν στα σχολεία παρακρατούνται από τις σχολικές επιτροπές. οι οποίες δεν έχουν ακόμα δώσει δεκάρα από  την 3η και 4η δόση της κρατικής επιχορήγησης. Την ίδια ώρα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός χρημάτων που εξαφανίστηκαν από την 1η Σχολική επιτροπή, αφού η παράταξη Μπακογιάννη αρνείται να ενημερώσει για το ακριβές ποσό, παραπέμποντας στη δικαιοσύνη, που ερευνά τον τοποθετημένο από την πλειοψηφία διαχειριστής της σχολικής επιτροπής.

Εκτός από τα προβλήματα στη θέρμανση, στην ίδια καταγγελία, αναφέρονται και περιστατικά όπου σχολεία δεν έχουν ούτε χαρτί υγείας – ναι, από αυτό για το οποίο έκλαιγε ο υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις στη Βενεζουέλα – ούτε σαπούνι, καθώς οι προμηθευτές κόβουν την πίστωση ζητώντας τα χρήματά τους. Σοβαροί είναι και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, από την έλλειψη εργασιών όπως απεντομώσεις, απολυμάνσεις και μυοκτονίες, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν και στις επισκευές καυστήρων, φωτοτυπικών και υπολογιστών στα σχολεία της Αθήνας.

Σε όλα αυτά ο δήμαρχος φαίνεται ν’ απαντά με αδιαφορία και άρνηση συνάντησης με σωματεία εκπαιδευτικών. Όσο για τις σχολικές επιτροπές, διορισμένα από την παρούσα δημοτική αρχή μέλη τους, με ειρωνείες προσπαθούν να επιρρίψουν την ευθύνη για την τραγική εικόνα σε διευθυντές και διδάσκοντες, επειδή τάχα δεν προνόησαν επαρκώς, προτείνοντας να τηλεφωνούν στους προέδρους των επιτροπών για να ζητούν 100 ευρώ, εν είδει επαιτείας και ελεημοσύνης δηλαδή.

Η ολιγωρία της δημοτικής αρχής δεν είναι απλά θέμα προτεραιοτήτων, αλλά εντάσσεται σε μια συνειδητή πολιτική μετακύλισης των ευθυνών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στις ίδιες τις σχολικές μονάδες και εντέλει στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι ήδη καλούνται σε πολλές περιπτώσεις να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν τα παιδιά τους αναλώσιμα, θέρμανση και γενικότερα στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες διδασκαλίας στα σχολεία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: