Ικαρία: Ως πότε παλικάρια θα ‘ν’ τα σχολειά κλειστά, να βλέπουμε οθόνες, να καίμε τα μυαλά;

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Ικαρίας προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Δήμου, διεκδικώντας την επαναλειτουργία των σχολείων, με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, δεδομένου πως στην Ικαρία δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού.

Δυναμική κινητοποίηση έξω από τα τοπικά καταστήματα των Δήμων σε Ράχες, Εύδηλο και Άγιο Κήρυκο πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων στην Ικαρία που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Στο Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση αναφέρουν τα εξής.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Ικαρίας πραγματοποίησαν, σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου (σ.σ.: χτες), παραστάσεις διαμαρτυρίας στον δήμο Ικαρίας (στα τρία δημοτικά καταστήματα: Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου, Ραχών) στις οποίες συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, φορείς και σύλλογοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.

Διεκδικήθηκε η επαναλειτουργία των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του νησιού, με όλα τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και, με το δεδομένο ότι στην Ικαρία δεν υπάρχουν κρούσματα Covid.

Ανανεώθηκε το ραντεβού των κινητοποιήσεων για την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 12:00 π.μ. στο Επαρχείο στον Άγιο Κήρυκο και στη συνέχεια στο Δήμο Αγίου Κηρύκου για να λάβουν απαντήσεις για το ποια στάση θα κρατήσει η Δημοτική Αρχή απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Υπενθυμίζουμε πως πολλά σχολεία του νησιού προχώρησαν σε αποχή από την τηλεκπαίδευση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που τα κρατά κλειστά, ενώ τα δημοτικά σχολεία των Ραχών συνεχίζουν την αποχή ως το τέλος της βδομάδας.

Φωτό από Ικαριακή Ραδιοφωνία

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: