Η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο γύψο τις φοιτητικές παρατάξεις

Η ΝΔ ετοιμάζει ενιαίο ψηφοδέλτιο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τα Πανεπιστήμια, βάζοντας στο γύψο τις παρατάξεις, και βρήκε το κατάλληλο φύλλο -Εστία- για να διαρρεύσει την είδηση και να ετοιμάσει το έδαφος.

Μετά από τα σωματεία, η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει στόχο να αλώσει και τους φοιτητικούς συλλόγους, με το Δούρειο Ίππο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και τα “ενιαία ψηφοδέλτια”, που προωθούν την αντιδραστική λογική πως “όλοι έχουμε το ίδιο συμφέρον”, “πάνω από κόμματα και παρατάξεις”.

Με αυτόν τον τρόπο, βάζει στόχο να υλοποιήσει ένα “ώριμο αίτημα” του μαύρου μπλοκ της αντίδρασης, που θέλει να καθαρίσει το τοπίο των Πανεπιστημίων, να τελειώνει με το φοιτητικό κίνημα και με οτιδήποτε μπορεί να βάλει εμπόδια στην ασύδοτη δράση των επιχειρήσεων που έχουν βλέψεις για το φιλέτο της Ανώτατης Παιδείας.

Με προμετωπίδα το ανιαρό τροπάρι για τα “κομματόσκυλα” στα αμφιθέατρα, επιχειρούν να αποσπάσουν ευρύτερη συναίνεση από τους ανυποψίαστους. Αυτούς που έχουν πείσει πως για όλα φταίνε τα κόμματα και οι συνδικαλιστές, γιατί έχουν σιχαθεί τις πρακτικές της ΔΑΠ-ΔΑΚΕ, ΠΑΣΠ-ΠΑΣΚΕ και λοιπών φοιτητοπατέρων ή εργατοπατέρων. Αυτών δηλαδή που διαπλέκονται με εταιρίες, πρυτανικές αρχές και συμφέροντα, και θα συνεχίσουν να κάνουν την ίδια δουλειά μέσα από τα “ενιαία ψηφοδέλτια”, που απαγορεύουν κάθε πολιτική έκφραση, κάθε διαφοροποίηση από τον ενιαίο απολιτίκ χυλό.

Βρήκαν μάλιστα το κατάλληλο φύλλο της αντιδραστικής Εστίας- για να διαρρεύσουν την είδηση και να ετοιμάσουν σταδιακά το έδαφος για την υλοποίηση του σχεδίου. Η σύνταξη της εφημερίδας, μάλιστα, κάνει λόγο για “επανάσταση που θα φέρει αντιδράσεις”. Και αν λάβουμε υπόψη την πολιτική της τοποθέτηση στο πλευρό των νοσταλγών της χούντας, όλοι καταλαβαίνουν τι είδους επανάσταση είναι αυτή που την κάνει να εκδηλώνεται με τόση χαρά.

Τουλάχιστον έχουν επίγνωση για τις αντιδράσεις που θα βρουν μπροστά τους. Στο χέρι του φοιτητικού κινήματος είναι να τους χαλάσει τα σχέδια και να τους αφήσει με την όρεξη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: