Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Συκεών «σπάει την άτιμη την αλυσίδα» της κατάληψης (ΦΩΤΟ) – Μαθήματα υποταγής και υπονόμευσης των αγώνων

Όλα έγιναν με τέτοια ταχύτητα που αφήνουν να πιστέψεις πως η όλη επιχείρηση ήταν προσχεδιασμένη μεταξύ διευθύντριας και διοίκησης Δήμου.

Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Συκεών, αναλαμβάνοντας χρέη απεργοσπαστικού μηχανισμού εναντίον των μαθητών της, απαίτησε από τη διοίκηση του Δήμου να κόψει τις αλυσίδες που κρατούσαν κλειστό το υπό κατάληψη σχολείο.

Άλλο που δεν ήθελε η συγκεκριμένη διοίκηση στέλνοντας σε χρόνο μηδέν υπάλληλο του δήμου με τον κατάλληλο κόφτη για να εκτελέσει την ασφαλίτικη εντολή.

Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Συκεών «σπάει τις αλυσίδες» της κατάληψης…

Όλα έγιναν με τέτοια ταχύτητα που αφήνουν να πιστέψεις πως η όλη επιχείρηση ήταν προσχεδιασμένη μεταξύ διευθύντριας και διοίκησης Δήμου.

Όπως και να είναι, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος παιδείας επιβεβαίωσε ότι πράγματι στέλνουν υπαλλήλους να κόβουν τις αλυσίδες όταν το ζητούν οι διευθυντές, αφού – όπως ο ίδιος δήλωσε – «οι μαθητές παρανομούν με τις καταλήψεις» (!!!)

Δεν θα περίμενε κανείς κάτι άλλο από μια διοίκηση που επανειλημμένα έχει καταφερθεί ενάντια στους αγώνες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών συκοφαντώντας χυδαία τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Δεν θα περίμενε τίποτα περισσότερο από μια διοίκηση που στάθηκε πρωτοπόρα στις βάρβαρες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, ονομάζοντας τες “πρόοδο”.

Όσο για την κυρία διευθύντρια – η οποία απειλούσε τους μαθητές πως θα στείλει τα “πειστήρια του εγκλήματος” (αλυσίδα και λουκέτο) μαζί με τα ονόματα των μαθητών στην αστυνομία – φανταζόμαστε πως με τις ενέργειές της θα έχει κερδίσει αρκετούς πόντους στην βαθμίδα της κυβερνητικής αξιολόγησης, που ξέρει να τιμά δεόντως τα μαθήματα υποταγής και υπονόμευσης των μαθητικών αγώνων.

Αποφασιστική απάντηση βέβαια, ότι δεν τρομοκρατούνται και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για μέτρα προστασίας και για τα μορφωτικά τους δικαιώματα, έδωσαν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης στο σημερινό μεγάλο και δυναμικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν, ζητώντας την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους:

  • Περισσότερες σύγχρονες σχολικές υποδομές και αίθουσες διδασκαλίας
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  • Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα κενά
  • Να προσληφθεί μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, ανάλογο των επιπρόσθετων απαιτήσεων της πανδημίας.
  • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές
  • Κατάργηση του άδικου συστήματος της «Τράπεζας Θεμάτων»

Στο πλευρό τους έχουν φοιτητικούς συλλόγους της πόλης, γονείς και εκπαιδευτικούς που σημειώνουν πως ο αγώνας των μαθητών είναι και δικός τους αγώνας. 

Είναι χρέος όλων των εκπαιδευτικών, μαζί με τους μαθητές τους, σε αυτήν τη φάση να κρατήσουν αυτή τη χαραμάδα ανοιχτή, να συμβάλουν στη διαπαιδαγώγηση μιας γενιάς που θα διεκδικεί το σχολείο των πραγματικών μορφωτικών της αναγκών, μιας γενιάς που ωριμάζοντας μέσα από αυτήν τη διαδικασία, θα καταφέρει να ανοίξει διάπλατα την πόρτα για το σχολείο και την κοινωνία που της αξίζουν

Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης – Συκεών

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: