“Γιατί όταν μιλάει η Κεραμέως, εννιά φορές στις δέκα είναι για κακό” – Οι μαθητές του Αιγαίου τραγουδούν το δικό τους “Θα κάτσω σπίτι”

Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι, αλλά κι εμείς εδώ δεν έχουμε γιατρό
Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι, αλλά έχω μάθει και να διεκδικώ

Οι μαθητές του Αιγαίου αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Από την εγκατάλειψη των νησιών, μέχρι το ανέκδοτο της τηλεκπαίδευσης και τον εμπαιγμό με τις εξετάσεις και την ύλη τους. Δε χάνουν όμως το χιούμορ και τη φαντασία τους, κάνοντας τη δική τους διασκευή του γνωστού και επίκαιρου τραγουδιού του Λουκιανού Κηλαηδόνη “Θα κάτσω σπίτι”.

Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι, αλλά κι εμείς εδώ δεν έχουμε γιατρό
Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι, αλλά έχω μάθει και να διεκδικώ

Κι όταν ακούω να μιλάει η Κεραμέως, αναρωτιέμαι, δεν το ζω εγώ αυτό
Γιατί όταν μιλάει υπουργός, εννιά φορές στις δέκα είναι για κακό

Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι, οχυρωμένος και η σύνδεση ακριβή
Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι, η τηλεκπαίδευση παιδιά δε λειτουργεί

Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι, μα αυτή η ύλη πες μου πώς θα βγει

Μετά το κάλεσμα της Συντονιστικής επιτροπής των μαθητών της Αθήνας για τις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία, είμαστε εδώ με το χιούμορ και τη φαντασία μας. Είμαστε εδώ γιατί η κατάσταση στα νησιά μας εκπέμπει SOS. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν μάχη για την υγεία μας. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την φωνή τους γιατί είναι φωνή όλων μας.

Μας λένε ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί κανονικά, την στιγμή που χιλιάδες συμμαθητές μας δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή. Μας λένε ότι παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους συμμαθητές μας που είναι Γ΄Λυκείου, χωρίς να λένε κουβέντα για την μείωση της ύλης ενώ παίζουν με το άγχος μας και την ημερομηνία των εξετάσεων.

Φτάνει πια! Είμαστε εδώ και είμαστε δυνατοί!
Μαθητές και μαθήτριες από τα νησιά του Αιγαίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: