Για την Παιδεία που έχουμε ανάγκη! – Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί κατεβαίνουν στον δρόμο

Με κλειστά σχολεία, σχολές και Πανεπιστήμια η κυβέρνηση προχωρά τον αντιλαϊκό της σχεδιασμό στην Παιδεία, αλλά η εκπαιδευτική κοινότητα δίνει την απάντησή της στον δρόμο.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ,  Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Ιστορικού – Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, της Σχολής Επιστημών Τροφίμων (ΣΕΤ) του ΠΑΔΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΦΕΕΜΠ, με βάση τις εξαγγελίες Κυβέρνησης και Υπουργείου για πανεπιστημιακή αστυνομία, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και κάρτες εισόδου για τα Πανεπιστήμια και ενόψει της συνόδου των Πρυτάνεων πήραν αγωνιστικές αποφάσεις καταδίκης και απαιτούν εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε συζήτηση για νέα μέτρα καταστολής στα Πανεπιστήμια και απαιτούν να παρθούν μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης!

Την ίδια ώρα που οι φοιτητές δεν έχουν στα χέρια τους τα συγγράμματά τους, οι μετεγγραφέντες δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να σπουδάσουν, το άγχος για την εξεταστική μεγαλώνει, οι οικότροφοι μένουν χωρίς φαγητό, η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα αλλά ετοιμάζεται να δώσει 30εκ ευρώ για αστυνομικές δυνάμεις σε κλειστές σχολές.

Ταυτόχρονα με κλειστά σχολεία, σχολές και Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση προχώρησε ακόμα σε κατάθεση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, την Πέμπτη 17/12 που θα οδηγήσει τους σπουδαστές ακόμα περισσότερο στο κυνήγι πιστοποιήσεων, προσόντων και δεξιοτήτων για να έχουν ένα «χαρτί» ανάμεσα στα πολλά και σε Παρουσίαση στη Σύνοδο Πρυτάνεων -που αιφνίδια ξεκίνησε μια μέρα νωρίτερα 15/12 αντί για 16/12- νέου νομοσχεδίου για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι παίρνοντας υπ’ όψιν τις νέες εξαγγελίες, τα εκρηκτικά προβλήματα που οι φοιτητές καθημερινά
αντιμετωπίζουν αλλά και τις προηγούμενες αποφάσεις τους προχωρούν σε

-Διοργάνωση κινητοποίησης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από κοινού με μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 17/12 στο Σύνταγμα για να δώσουν την απάντησή τους στην κυβέρνηση.
-Μεταφορά της προγραμματισμένης κινητοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 18/12 μαζί με τους μαθητές για να εκφράσουν την εναντίωσή τους για τα νέα μέτρα, να καταθέσουν τα αιτήματά τους και να πάρουν απαντήσεις για την διανομή των συγγραμμάτων, για την κατάσταση στις εστίες, τα μέτρα μπροστά στην εξεταστική, για τις πρακτικές και τις μετεγγραφές.

Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης

Φοιτητές, Μαθητές, Σπουδαστές και Εκπαιδευτικοί δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την Παιδεία που έχουμε ανάγκη!

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μας, κανένα μέτρο για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν μέσω πανδημίας σε σχολές και σχολεία, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας.

Αντί να πάρει ΤΩΡΑ μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης με κλειστά πανεπιστήμια σχολεία και σχολές προχωράει σε:

  • -Κατάθεση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, την Πέμπτη 17/12 που θα οδηγήσει τους σπουδαστές ακόμα περισσότερο στο κυνήγι πιστοποιήσεων, προσόντων και δεξιοτήτων για να έχουν ένα «χαρτί» ανάμεσα στα πολλά.
  • -Παρουσίαση στη Σύνοδο Πρυτάνεων -που αιφνίδια ξεκίνησε μια μέρα νωρίτερα 15/12 αντί για 16/12- νέου νομοσχεδίου για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • -Συζήτηση στη Σύνοδο Πρυτάνεων για νέα μέτρα καταστολής στα Πανεπιστήμια, με την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και κάρτες εισόδου.

Παίρνοντας υπ’ όψιν τις νέες εξαγγελίες, τα εκρηκτικά προβλήματα που οι φοιτητές καθημερινά αντιμετωπίζουμε και την προηγούμενη απόφαση του Συλλόγου μας αποφασίζουμε:

  • -Διοργάνωση κινητοποίησης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από κοινού με μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 17/12 στο Σύνταγμα για να δώσουμε την απάντησή μας στην κυβέρνηση.
  • -Μεταφορά της προγραμματισμένης μας κινητοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 18/12 μαζί με τους μαθητές για να εκφράσουμε την εναντίωση μας για τα νέα μέτρα, να καταθέσουμε τα αιτήματά μας και να πάρουμε απαντήσεις για την διανομή των συγγραμμάτων μας, για την κατάσταση στις εστίες, τα μέτρα μπροστά στην εξεταστική μας, για τις πρακτικές και τις μετεγγραφές.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: