Για πατινάζ επί πάγου στέλνουν τους μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Τρεις μέρες μετά τη χιονόπτωση και ακόμη οι περισσότεροι δρόμοι και τα πεζοδρόμια δεν έχουν καθαριστεί, ούτε και οι αυλές των σχολείων. Η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να ανοίξουν τα σχολεία σε Νεάπολη και Αγ. Παύλο, αποδείχτηκε βιαστική, πρόχειρη και επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά.

Οι πάγοι δεν έσπασαν-έλιωσαν, οι δρόμοι δε χαράχτηκαν και δεν είχαν τις απαιτούμενες ποσότητες αλατιού και οι μεγάλες κλίσεις στις κατηφόρες-ανηφόρες του Δήμου και τις ενότητές του, είναι μεγάλος κίνδυνος για όσους κυκλοφορούν και ειδικότερα για τους μαθητές και τα μικρά παιδιά. Παρόλα αυτά, η διοίκηση του Δήμου βιάστηκε να δείξει πως όλα βαίνουν καλώς και να αποφασίσει το άνοιγμα των σχολείων αύριο. Ενώ οι γονείς περιμένουν “ένα θαύμα” και μια βροχή να έρθει να τους σώσει, αφού ο κρατικός μηχανισμός δε λειτούργησε, δείχνοντας για πολλοστή φορά τις προτεραιότητές του.

Το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχτεί στην πράξη αυτή η απόφαση, θα το καταλάβετε ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν, από τις σχολικές μονάδες στα όρια του Δήμου Νέαπολης-Συκεών. Τα υπόλοιπα αναλύονται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου, που βάζει τα πράγματα στη σωστή διάσταση κι αναδεικνύει αιτίες, υπεύθυνους και στόχους πάλης.

Παρά τις διθυραμβικές διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Δήμου ότι ο μηχανισμός και οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των άσχημων καιρικών συνθηκών, τελικά αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πως Κρατικός και Δημοτικός μηχανισμός δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και την παραμικρή χιονόπτωση.

Λίγες ώρες χιονόπτωσης αρκούσαν για να κλείσει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (το οποίο υποτίθεται θα εκσυγχρόνιζε η περιβόητη «FRAPORT»), να σταματήσουν οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης και να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου αποδείχτηκε τελικά ανεπαρκής για τον καθαρισμό των δρόμων, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων.

Η Διοίκηση του Δήμου μάλιστα χρησιμοποίησε ακόμη και τους σπουδαστές των ΤΕΙ και ΙΕΚ (που έρχονται υποτίθεται για να κάνουν πρακτική εξάσκηση στην ειδικότητά τους) σαν εργάτες εκχιονισμού, χωρίς να τους δώσει ούτε τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

Τρεις μέρες μετά τη χιονόπτωση και ακόμη οι περισσότεροι δρόμοι και τα πεζοδρόμια δεν έχουν καθαριστεί, ούτε και οι αυλές των σχολείων.

Η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να ανοίξουν τα σχολεία σε Νεάπολη και Αγ. Παύλο, αποδείχτηκε βιαστική, πρόχειρη και επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά.

Από τις επισκέψεις Δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» φάνηκε πως σχολεία που άνοιξαν στον Αγ. Παύλο υπολειτούργησαν – αφού ελάχιστοι γονείς έστειλαν τα παιδιά τους – και ταυτόχρονα η λειτουργία τους έγινε κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς νερό (λόγω παγωνιάς), με χιόνι και πάγο σε αυλή, διαδρόμους και σκαλοπάτια και βέβαια με την ίδια κατάσταση στους δρόμους και τα πεζοδρόμια του Δήμου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να:

  • Εξασφαλιστεί με όλα τα μέσα ο καθαρισμός των δρόμων και η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών.

  • Να καθαριστούν όλοι οι χώροι των σχολείων και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

  • Να παρθούν μέτρα προστασίας για τις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: