Φοιτητικοί Σύλλογοι ΑΠΘ: «και φέτος το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου θα ακουστεί δυνατά!»

Δεν παίρνουμε ούτε ζητάμε την άδεια κανενός και ιδιαίτερα της κυβέρνησης που επέλεξε μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απαγορεύσεων να εντείνει την καταστολή, προωθώντας τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, ετοιμάζοντας νόμο που βάζει ακόμη περισσότερα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Ψυχολογικού, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Παιδαγωγικού και ΤΕΦΑΑ, απαντώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπροστά στις 17η Νοέμβρη προχώρησαν σήμερα Δευτέρα στην ανάρτηση πανό στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Με κοινή τους απόφαση, ανακοινώνουν πως «και φέτος το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου θα ακουστεί δυνατά!» και σημειώνουν σε αντίστοιχη ανακοίνωση:

«Μπροστά στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την 47η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τους ξεκαθαρίζουμε:

Δεν παίρνουμε ούτε ζητάμε την άδεια κανενός και ιδιαίτερα της κυβέρνησης που επέλεξε μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απαγορεύσεων να εντείνει την καταστολή, προωθώντας τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, ετοιμάζοντας νόμο που βάζει ακόμη περισσότερα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει πράσινο φως στο συνωστισμό στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στις τάξεις των 25 μαθητών στα σχολεία, εκεί δηλαδή που γίνεται η υπερμέταδοση του ιού, απαγορεύει στο οργανωμένο κίνημα, που απέδειξε πως ξέρει να κρατάει τα μέτρα, να κάνει πράξη το σύνθημα και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή.

Η φετινή επέτειος έχει ξεχωριστή σημασία γιατί το αγωνιστικό μήνυμα που εκπέμπει μπορεί και πρέπει να σημάνει την συνέχεια του αγώνα που δίνει ο λαός μας όλο αυτό το διάστημα για να προστατεύσει την υγεία του, για να εξασφαλίσει μια ζωή καλύτερη, βασισμένη στις δυνατότητες της εποχής του. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις εκδηλώσεις τιμής και αγώνα όπως και στις μορφές που θα επιλέξουν οι ΦΣ για να καλέσουν τον λαό και τη νεολαία να πάρουν μέρος. Την άδεια στην εργατική τάξη και τη νεολαία την έχουν δώσει οι νεκροί μέσα στην ιστορία των αγώνων του λαού και της νεολαίας όπως και στο Πολυτεχνείο με νεκρούς εργαζόμενους και φοιτητές. Κόντρα στην δικτατορία των συνταγματαρχών, κόντρα συνολικά στην εξουσία του που διαχρονικά τσακίζει τις ζωές και τις ανάγκες του.

Από αυτούς παίρνουμε άδεια όπως και από την ανάγκη να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα καλύπτει τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, το βροντερό μήνυμα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου θα φτάσει παντού.

47 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, ο αγώνας για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” συνεχίζεται. Ο αγώνας για να πετάξει ο λαός έξω τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρέπει να δυναμώσει.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι από κοινού με το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα έχουν αποδείξει πως μπορούν να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις με όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση, παρά τις κάλπικες εξαγγελίες της πως η συγκεκριμένη απόφαση αφορά την αποφυγή του υγειονομικού κινδύνου.

Αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση σε σχέση με το Πολυτεχνείο δεν είναι ο κορονοϊός, αλλά το ίδιο που τους απασχολούσε και πέρυσι, και χρόνια τώρα: Το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό – αντιΝΑΤΟικό μήνυμα που εκπέμπει και που φέτος είναι ακόμα πιο επίκαιρο με τις εξελίξεις στην περιοχή. Τον συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα του εορτασμού μπορεί να τον εγγυηθεί το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

Μένουμε δυνατοί. Θα προστατεύσουμε τη ζωή και την υγεία μας!

Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στην βαρβαρότητα της πολιτικής τους που απειλεί τις ζωές μας».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: