Φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή: Δεν είναι χαμένη υπόθεση ο αγώνας μας. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση!

Έχουμε χορτάσει ήδη από τα λόγια και τις υποσχέσεις τους! Έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε πως άμα δεν συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τίποτα δεν θα μας χαριστεί! Ότι τα λόγια απέχουν πολύ από την πράξη! Καλούμε όλους τους φοιτητές που ακόμα δεν έχουν πάρει την μετεγγραφή τους να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις στα ιδρύματά τους και στους προέδρους των τμημάτων τους!

Γράφαμε στην Κατιούσα, εδώ και εδώ, για τους φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή και προχωρούσαν μαχητικά σε κινητοποιήσεις για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους. Με σημερινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή αγώνα φοιτητών που δεν πήραν την μετεγγραφή τους αναφέρει:

Μετά το πρώτο μπαράζ τον κινητοποιήσεων μας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μπορούμε να πούμε ότι ήδη έχουμε ξεκινήσει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Δικαιωμένοι γιατί πήγαμε κόντρα στην απογοήτευση, κόντρα σ’ αυτούς που μας έλεγαν ότι δεν αλλάζει τίποτα, ότι είναι χαμένη υπόθεση όλος αυτός ο αγώνας μας!

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και… συνεχίζουμε!

Καταφέραμε μετά από τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις μας, στο Υπουργείο Παιδείας, στους προέδρους των τμημάτων, στην Βουλή και στην σύγκλητο του ΕΚΠΑ, να πάρουμε τις εξής δεσμεύσεις:

Το Υπουργείο Παιδείας, μας είπε ότι αν οι πρόεδροι των τμημάτων των σχολών, του κάνουν έγγραφο με το πόσους μπορούν να δεχθούν παραπάνω, θα τους κάνει όλους δεκτούς.

Στην Βουλή, στην συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ μας είπαν, ότι είναι διατεθειμένοι πάρουν όλους όσους τους πουν οι πρόεδροι των τμημάτων. Και ότι είναι προσωπική επιλογή των διοικήσεων να μην προχωρήσουν οι μετεγγραφές! Μπαλάκι δηλαδή με άλλα λόγια πίσω στους προέδρους των σχολών μας!

Όταν πήγαμε λοιπόν στους προέδρους των σχολών μας, μας έστειλαν πίσω στην κυβέρνηση και τα ιδρύματα μας και δήλωσαν, είτε αναρμόδιοι, είτε «άσχετοι» με το «θέμα» μας!

Στις 19/12/2017 λοιπόν, μετά από παρέμβαση μας στην σύγκλητο του ΕΚΠΑ, ο πρύτανης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι είναι διατεθειμένος να δεχθεί όσους του πουν τα τμήματα!

ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

Έχουμε χορτάσει ήδη από τα λόγια και τις υποσχέσεις τους! Έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε πως άμα δεν συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τίποτα δεν θα μας χαριστεί! Ότι τα λόγια απέχουν πολύ από την πράξη! Καλούμε όλους τους φοιτητές που ακόμα δεν έχουν πάρει την μετεγγραφή τους να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις στα ιδρύματά τους και στους προέδρους των τμημάτων τους! Να πιέσουμε άμεσα να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις και να ξεκινήσουν από σήμερα οι απαιτούμενες διαδικασίες για να προχωρήσουν οι μετεγγραφές!

 

  • Απαιτούμε από τις διοικήσεις των τμημάτων, να κάνουν δεκτές όλες τις μετεγγραφές όλων των παιδιών που δεν πήραν την μετεγγραφή τους και μετά την ένσταση! Χωρίς περιορισμούς και κριτήρια!
  • Δεν ανεχόμαστε να μας ξαναστείλουν από εκεί που ήρθαμε και να παίζουν πίκνγ – πόνγκ μαζί μας! Είμαστε φοιτητές που απαιτούμε να σπουδάζουμε στο αντικείμενο που μας αρέσει και όχι όπου βαστάει η τσέπη μας!
  • Απαιτούμε οι φοιτητές που πήραν την μετεγγραφή τους, να μην χάσουν τα εξάμηνα τους, να πάρουν όλοι κανονικά συγγράμματα! Να γίνουν κανονικά δεκτοί σε σεμινάρια και εργαστήρια!
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: