Eπικίνδυνo για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Νικολάου του Δήμου Σιθωνίας

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης για το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Νικολάου του Δήμου Σιθωνίας (ΠΕ Χαλκιδικής).

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης για το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Νικολάου του Δήμου Σιθωνίας (ΠΕ Χαλκιδικής).

«Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Σιθωνίας (ΠΕ Χαλκιδικής) βιώνουν μία κατάσταση παρατεταμένης εγκατάλειψης όσον αφορά το κτιριακό τους συγκρότημα. Αιτία είναι το γεγονός πως δεν έχουν γίνει σοβαρά έργα συντήρησης και ανακαίνισης εδώ και μια δεκαετία, παρ’ όλες τις διαχρονικές κινητοποιήσεις των μαθητών και τις επανειλημμένες υποσχέσεις των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών.

Η κατάσταση που παρουσιάζει το σχολικό κτίριο είναι επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών: Κουφώματα όπου δεν υπάρχει πλέον ξύλο να βιδώσει ο μεντεσές, αίθουσες δίχως πόρτα, παράθυρα που μπάζουν βροχή κι αέρα με αποτέλεσμα να χάνεται θερμότητα ή να πλημμυρίζει η αίθουσα εκδηλώσεων/γυμναστήριο, ετοιμόρροποι σοβάδες από ταβάνια, σπασμένα τζάμια, άβαφο κτίριο μέσα-έξω, καμένες λάμπες στις αίθουσες διδασκαλίας, τουαλέτες που έχουν να ανακαινισθούν από την εποχή που κτίστηκε το σχολείο (1976), βρύσες που στάζουν, πρίζες ξεχαρβαλωμένες – εκτεθειμένες, ενώ έχει αποκλειστεί με ταινία η ανατολική περιοχή του κτιρίου γιατί ξεκολλούν κομμάτια μπετόν από την κρηπίδα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Γυμνασίου – Λυκείου στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Σιθωνίας (ΠΕ Χαλκιδικής), ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες επιδιορθωτικές εργασίες στο σχολείο για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία του».

(Η φωτογραφία είναι από παλιότερη αγωνιστική κινητοποίηση των μαθητών του σχολείου – πηγή φωτογραφίας: halkidikifocus.gr)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: