Έξω η Αστυνομία από τις Σχολές – Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ασύλου

Από τη μια ωμή καταστολή, δόγμα “νόμος και τάξη”, συλλήψεις φοιτητών, λοκ-άουτ, εισβολή ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο. Και από την άλλη οι μαζικές συνελεύσεις και η συλλογική απάντηση των φοιτητών στο δρόμο.

Σε νέο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ασύλου ενάντια στο δόγμα “νόμος και τάξη” καλούν στα Προπύλαια, την επόμενη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας.

Από τη μια η ωμή παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, η απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος για λοκ-άουτ (κλείσιμο της σχολής) για μια βδομάδα, η εισβολή των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών, οι συλλήψεις φοιτητών που οδηγήθηκαν με αυτόφωρο.

Από την άλλη, η συλλογική αντίδραση των φοιτητών, οι μαζικές συνελεύσεις, η αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το Άσυλο, και οι συνεχείς κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα.

Την Πέμπτη στις 12 θα δοθεί μία ακόμα μαζική απάντηση στο δρόμο, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 902.gr, απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι εξής φοιτητικοί σύλλογοι: ΦιλοσοφικήςΙστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Παντείου, Μαθηματικού, Ιατρικής, Νομικής, Πολιτικού Νομικής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: