Εισβολή της αστυνομίας τα ξημερώματα στις Φοιτητικές Εστίες Αθηνών!

Οι αστυνομικοί μπούκαραν τα ξημερώματα στις Εστίες, κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους, έσπασαν μια τζαμαρία και προκάλεσαν φθορές. Οποιαδήποτε σύνδεση των παραπάνω με τον αγώνα και την κατάληψη των εστιακών, είναι “τυχαία”…

Οι κακές γλώσσες λένε πως οι αστυνομικοί ζηλεύουν που δεν κατάφεραν να σπουδάσουν, για αυτό και εισβάλλουν κάθε τρεις και λίγο σε μια σειρά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με την παραμικρή αφορμή. Αλλά αν είναι έτσι, δε δικαιούνται να μπουν και στις φοιτητικές εστίες;

Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία. Σήμερα τα ξημερώματα, δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ και κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους, όπως δείχνουν και οι ερασιτεχνικές λήψεις των οικότροφων.

 

Η… επίσημη διαρροή της Αστυνομίας είναι ότι γινόταν έρευνα για εντοπισμό και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών. Δεν εξηγούν όμως σε ποιο σημείο της “έρευνάς” τους, κρίθηκε απαραίτητο να προβούν σε βανδαλισμούς και φθορές του χώρου, όπως δείχνουν πάλι οι φωτογραφίες των εστιακών.

 

Δεν ξέρουμε αν οι φθορές στην τζαμαρία και τους τοίχους είναι μέρος κάποιας αστυνομικής επιχείρησης κατά των ναρκωτικών ή σχέδιο για να φορτώσουν τις ζημιές στους φοιτητές.

Η κοινή λογική, ωστόσο, λέει πως αξιοποίησαν την συγκυρία των γιορτών (που πολλοί οικότροφοι γυρίζουν στον τόπο της κατοικίας τους), για να εισβάλουν στον χώρο και να εκφοβίσουν τους εστιακούς, που έκαναν κινητοποιήσεις και προχώρησαν σε κατάληψη των Εστιών, για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αν μη τι άλλο, οι Πρυτανικές Αρχές και το Υπουργείο Παιδείας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι και από το κνούτο τους, για να αποδείξουν στην πράξη πως σκύβουν στα αιτήματα των φοιτητών.

Μετά την αρχική αδιαφορία, ο Πρύτανης αρνήθηκε να συναντήσει τους φοιτητές, ενώ παράλληλα άρχισε να τους απειλεί πως θα διακόψει τη σίτιση, την ύδρευση και τη σύνδεση στο διαδίκτυο από τις κατειλημμένους χώρους! Πριν μια βδομάδα, μάλιστα, άρχισε να υλοποιεί τις άθλιες απειλές του.

Τώρα, στέλνουν -εντελώς τυχαία- και την αστυνομία, για να δείξει πως είναι και αυτή στο πλευρό των φοιτητών και τους… “προστατεύει” από τα ναρκωτικά.

Ακολουθεί η ανάρτηση της συλλογικότητας “Μένουμε Ενεργοί”, από όπου αντλούμε τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες.

SOS! Εισβολή της αστυνομίας μέσα στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ)!!

Ξημερώματα προπαραμονής…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: