Εισβολή της αστυνομίας και προσαγωγές μαθητών στο υπό κατάληψη 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας

Αναφέρεται μάλιστα πως το περιστατικό συνέβη με την παρουσία του διευθυντή, ο οποίος προσπάθησε να παρεμποδίσει την προσαγωγή χωρίς επιτυχία.

Εισβολή της αστυνομίας χθες το μεσημέρι καταγγέλλεται στο 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας, το οποίο βρέθηκε υπό κατάληψη ως διαμαρτυρία ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο εξεταστικό σύστημα του Λυκείου. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο και απαίτησαν από τα παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο να ανοίξουν το σχολείο, ενώ στη συνέχεια τα προσήγαγαν στο τμήμα.

Αναφέρεται μάλιστα πως το περιστατικό συνέβη με την παρουσία του διευθυντή, ο οποίος προσπάθησε να παρεμποδίσει την προσαγωγή χωρίς επιτυχία. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται κρούσματα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας σε βάρος μαθητών.

Υπενθυμίζεται πως χθες ήταν μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, ενώ στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε μαθητική πορεία, διατρανώντας την αποφασιστικότητα των μαθητών να μη δεχτούν τη μετατροπή του σχολείο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: