“Είστε Έλληνες;” – Ανθρωποφύλακες βασανίζουν και ευτελίζουν πέντε φοιτητές

Δεκαπέντε ΜΑΤατζήδες σταμάτησαν 5 φοιτητές, άρχισαν να τους χτυπούν και να τους βρίζουν, τους έβαλαν με τα γόνατα στο έδαφος, τους έδεσαν με ταινίες tire up, τους στοίβαξαν σε περιπολικά, πριν τους αφήσουν ελεύθερους.

Ένα απίστευτο περιστατικό αστυνομικού αυταρχισμού (το πολλοστό των τελευταίων ημερών) φέρνει στο φως η καταγγελία της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ.

«Αμέσως μετά την πορεία, στην οδό Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα, 15 περίπου άνδρες των ΜΑΤ, σταμάτησαν 3 φοιτητές με το ειρωνικό σχόλιο “βρε καλώς τους”. Χωρίς κανένα λόγο άρχισαν να τους χτυπούν και να τους βρίζουν. Στη συνέχεια, τους έβαλαν με τα γόνατα στο έδαφος και για αρκετή ώρα συνέχισαν τις ειρωνείες και τις προσβολές, που αφορούσαν από την οικογένεια ως τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Μεταξύ των ερωτήσεων ήταν το αν είναι Έλληνες και… τι νομίζουν ότι θα καταφέρουν με τις κινητοποιήσεις…

Δύο ακόμα φοιτητές που σταμάτησαν για να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτό που έβλεπαν, αφού τους χτύπησαν και τους έβρισαν με χυδαίο τρόπο, τους ανάγκασαν να γονατίσουν δίπλα στους άλλους τρεις.

Άνδρας των ΜΑΤ, όταν αντιλήφθηκε πως μια περαστική επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει το όλο συμβάν, την τράβηξε από το δρόμο και την έσυρε μέσα σε στοά που βρίσκεται στο σημείο, φωνάζοντας και βρίζοντας, απειλώντας την ώστε να το σβήσει.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανάγκασε τους πέντε φοιτητές να κατεβάσουν τις μάσκες τους για να βγάλει με το προσωπικό του κινητό φωτογραφία τα πρόσωπά τους!

Μετά απ’ όλα αυτά, τους έδεσαν με tire up τα χέρια και μετέφεραν τους τέσσερις στο ΑΤ Συντάγματος και τον έναν στο ΑΤ Κυψέλης. Εκτός των άλλων, η μεταφορά τους έγινε στοιβάζοντας τους φοιτητές σε γεμάτα περιπολικά, σαν μην υπάρχει πανδημία. Μετά από δυο ώρες ταλαιπωρίας και χυδαίων προσβολών, τους άφησαν να φύγουν, γιατί προφανώς δεν υπήρχε καμία κατηγορία εναντίον τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να τιμωρηθούν οι συγκεκριμένοι άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν τη συγκεκριμένη ώρα στο συγκεκριμένο σημείο και να εξασφαλιστεί η διαγραφή των προσωπικών δεδομένων των φοιτητών που ο ΜΑΤατζής έχει στα χέρια του.

Να ξέρουν ότι με τη δίκαιη οργή των φοιτητών και όλου του λαού για την συνολική κατάσταση που διαμορφώνεται στο έδαφος της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, της επίθεσης στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματά μας και του αυταρχισμού που την συνοδεύει, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα.

Το σύνθημα χιλιάδων λαού και νεολαίας, στο κέντρο της Αθήνας, στα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια, στη Ν. Σμύρνη και παντού ”η τρομοκρατία δεν θα περάσει – του λαού η πάλη θα τη σπάσει”, θα αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους νέους που θα βαδίζουν το δρόμο της οργανωμένης απειθαρχίας στο σύστημα και τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων ενάντια στην πάλη για μόρφωση, δουλειά, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: