«Είμαστε πολλοί και παντού!» – Στις 4 Νοέμβρη κλειστά σχολεία, όλοι οι μαθητές στους δρόμους

«Τώρα θα μιλήσουμε εμείς! Αυτό το σχολείο εμείς θα το αλλάξουμε! Αυτή την πραγματικότητα εμείς θα την αλλάξουμε!». Οι μαθητές συνεχίζουν να διεκδικούν το σχολείο που έχουν ανάγκη, «σχολείο να μορφώνει – όχι να εξοντώνει». Με χιουμοριστικό βίντεο και «5+1 λόγους για να κατεβούμε στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα!» καλούν στη νέα αγωνιστική κινητοποίηση στις 4 Νοέμβρη.

«Τώρα θα μιλήσουμε εμείς! Αυτό το σχολείο εμείς θα το αλλάξουμε! Αυτή την πραγματικότητα εμείς θα την αλλάξουμε!» βροντοφωνάζουν οι μαθητές συνεχίζοντας να διεκδικούν το σχολείο που έχουν ανάγκη, «σχολείο να μορφώνει – όχι να εξοντώνει». Με ένα χιουμοριστικό βίντεο καλούν στη νέα αγωνιστική κινητοποίηση στις 4 του Νοέμβρη:

4 Νοέμβρη όλοι οι μαθητές στους δρόμους

4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!(ενα χιουμοριστικό,προπαγανδιστικό βιντεάκι της Συντονιστικής!) Δεκάδες μαθητές από όλη την Αθήνα συνεχίζουμε να συντονιζομαστε και φέτος και να οργανώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια σε αυτούς που βάζουν εμπόδια στη μόρφωση μας! Ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ που έχει εξαγγείλει επιπλέον εξετάσεις για τα Λύκεια, σαν να μην έφταναν αυτές του Γαβρογλου! Έλλειψεις καθηγητών, στερήσεις σε υποδομές, τάξεις που γκρεμίζονται, και άλλα τόσα προβλήματα εκφράστηκαν από όλους τους μαθητές από πάνω από 20 διαφορετικά σχολεία της Αθήνας αλλά και γύρω περιοχών. Το σχολείο τους δεν μας κάνει! Μας γεμίζει αμορφωσιά και μας αδειάζει τις τσέπες. Μας εξοντώνει!Εμεις διεκδικούμε σχολείο που θα μας μορφωνει ολόπλευρα όλους, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις. Τις μέρες που μένουν:Οργανώνουμε συνελεύσεις,Παίρνουμε αποφάσεις με τα 15μελη και 5μελη μας και Ετοιμαζόμαστε για την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών φέτος!! Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε χιλιάδες και όλοι στους δρόμους στις 4 Νοέμβρη! Και αυτό είναι μόνο η αρχή…

Gepostet von mathites.gr am Dienstag, 29. Oktober 2019

«Όλοι οι μαθητές στους δρόμους», καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας δίνοντας ραντεβού για τις 4 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, με μαθητική πορεία, συνεχίζοντας τις πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις από την αρχή της χρονιάς. Στο κείμενο με τίτλο «5+1 λόγοι για να κατεβούμε στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα!» η ΣΕΜΑ αναφέρεται στους λόγους που βγάζουν τους μαθητές στους δρόμους:

«1. Για να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται από χιλιάδες μαθητές πως το σχολείο που πηγαίνουμε δεν μας αρέσει! Το απορρίπτουμε! Ενα σχολείο – ακριβό εξεταστικό κέντρο, γεμάτο φροντιστήρια και ιδιαίτερα, άγχος, τρέξιμο, παπαγαλία και sos!

2. Ο νόμος Γαβρόγλου πέρσι έκανε το σχολείο μας χειρότερο και ήδη κοντεύουμε να τρελαθούμε με τις αλλαγές στην ύλη, στα μαθήματα, στις λιγότερες επιλογές σχολών. Τώρα, η κυβέρνηση ΝΔ και η υπ. Παιδείας Κεραμέως θέλει να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον μας με Τράπεζα Θεμάτων επί τρία συνεχόμενα χρόνια, ενώ τη μία μόνο χρονιά που λειτούργησε, άφησε μετεξεταστέους το 40% των μαθητών! Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι. Να μην το σκεφτούν καν.

3. Γιατί δικαιούμαστε ένα σχολείο διαφορετικό, που θα μας μορφώνει ολόπλευρα, θα δίνει σε όλους μας τις απαραίτητες γνώσεις για να γινόμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Σχολείο που δεν θα μας κοιτά στην τσέπη, αλλά θα παρέχει σε όλους μας τη δυνατότητα να μορφωθούμε, να αθληθούμε, να ψυχαγωγηθούμε σε σύγχρονες υποδομές.

4. Γιατί δεν ανεχόμαστε στα σχολεία μας ακόμα μια χρονιά να έχουμε ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία. Να κλείνουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, να μη γίνονται μουσικά μαθήματα στα μουσικά σχολεία! Να κάνουμε μάθημα σε κοντέινερ, σε ακατάλληλα λόγω σεισμού κτίρια ή απόγευμα, να περπατάμε χιλιόμετρα για να πάμε σχολείο λόγω μη χρηματοδότησης της μετακίνησής μας. Να πληρώνουμε, να πληρώνουμε, να πληρώνουμε…

5. Γιατί δεν πιάνουν τα ψέματα και οι υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων πως θα βελτιωθούν γενικά τα πράγματα. Διεκδικούμε εδώ και τώρα έκτακτο κονδύλι και αύξηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού για τα σχολεία μας για να επιλυθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα. Είναι δικαίωμά μας!

6. Γιατί ο αγώνας μας όταν είναι μαζικός, οργανωμένος και συντονισμένος μετράει! Η φωνή μας ακούγεται! Είμαστε αυτοί που καθυστερήσαμε πέρσι ένα προαποφασισμένο από καιρό νομοσχέδιο, που αναγκάσαμε την κυβέρνηση να το ψηφίσει Μεγάλη Εβδομάδα με κλειστά σχολεία για να μην υπάρχουν άλλες αντιδράσεις. Οι αγώνες μας φέραν αποτέλεσμα, όταν καταργήσαμε την Τράπεζα Θεμάτων, επαναφέραμε τις επαναληπτικές εξετάσεις, σταματήσαμε την υποβάθμιση των Μουσικών Σχολείων, κατακτήσαμε ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛ στα ΑΕΙ».

4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Δε θα τους αφήσουμε να ορίσουν το μέλλον μας! Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν κι άλλα εμπόδια στην παιδεία και τις ζωές μας! 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Η φωνή μας να ακουστεί δυνατά παντού! Να φτάσει στη νέα Υπουργό Παιδείας το μήνυμα: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!Παλεύουμε για:● Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!● Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!● Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά.● Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.● Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές.● Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.● Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.● Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές/τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.● Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.● Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.● Να γίνει σε όλα τα σχολεία προσεισμικός έλεγχος! Καμία κουβέντα για πρωινές και απογευματινές βάρδιες σχολείων!http://www.mathites.gr/?p=2396https://youtu.be/j98W9ezJCZA

Gepostet von mathites.gr am Dienstag, 22. Oktober 2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: