Έφοδος του ΣΔΟΕ και κατασχέσεις στην ΕΛΜΕ Πειραιά – Κινητοποίηση αύριο στα Δικαστήρια Πειραιά

Φαίνεται πως μετά τους καστανάδες, τις πλανόδιες μουσικούς και τις ανήλικες που πωλούν στυλό, το νέο χτύπημα στη φοροδιαφυγή αφορά τους εκπαιδευτικούς, πολλώ δε μάλλον όταν τυγχάνει να έχουν συνδικαλιστική δράση που ενοχλεί.

Σε μια πρακτική κατατρομοκράτησης του συνδικαλιστικού κινήματος προχώρησε το ΣΔΟΕ, προφανώς κατόπιν σχετικών εντολών, με την έφοδό του στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, φτάνοντας σε σημείο να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία του συνδικαλιστικού οργάνου. Είχε προηγηθεί χθες “επίσκεψη” κλιμακίου του ΣΔΟΕ, που απαιτούσε να δει πρακτικά συνεδριάσεων καθώς και αναφορά για το ποια μέλη έχουν λάβει βοήθεια από το ταμείο της ΕΛΜΕ κι αν έχουν επιστρέψει τα χρήματα. Φαίνεται πως μετά τους καστανάδες, τις πλανόδιες μουσικούς και τις ανήλικες που πωλούν στυλό, το νέο χτύπημα στη φοροδιαφυγή αφορά τους εκπαιδευτικούς. Μόνο που εδώ το πράγμα είναι ακόμα πιο βρώμικο, γιατί αφορά την υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης της ΕΛΜΕ, η οποία ενοχλεί πολύ με την καταγγελτική στάση και τις δράσεις της. Είναι εξάλλου χαρακτηριστική η σύγκρουση της ΕΛΜΕ με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που τη λοιδωρεί γιατί χαλάει το παραμύθι περί “κανονικότητας” στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα αφήσουν αναπάντητη αυτή την πρόκληση, καλώντας αύριο σε κινητοποίηση στις 13.00 έξω από τα Δικαστήρια του Πειραιά (Σκουζέ 3) και και σε δίωρη στάση εργασίας από τις 12 ως τις 14.00. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

 

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη σημερινή (31/10) έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!

Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την προηγούμενη μέρα (30/10) κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε “επίσκεψη” στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό μας) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

Δημόσια δηλώνουμε ότι δεν θεωρούμε τυχαία την ενέργεια αυτή, ούτε γιατί διάλεξαν το Σωματείο μας. Δεν είναι πρώτη φορά που στοχοποιείται η ΕΛΜΕ Πειραιά. Ξέρουμε ότι η αγωνιστική μας δράση έχει ενοχλήσει αρκετούς…

Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους.

Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Σωματείου μας διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε μέλος μας! Σε αυτούς και μόνο απολογούμαστε!

Τα έσοδα του Σωματείου μας είναι μόνο από τις συνδρομές των μελών μας.

Δεν μισθώνουμε κτίριο, δεν απασχολούμε εργαζόμενους, δεν έχουμε έσοδα από εμπορικές δραστηριότητες (π.χ. εκδηλώσεις).

Τι κρύβεται, ποιοι είναι πίσω από αυτή την κίνηση, ποια συμφέροντα και το τι επιδιώκουν δεν είναι δύσκολο να τα φανταστούμε.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δηλώνουμε ότι τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε, τίποτα δεν θα εμποδίσει, τίποτα δεν θα σταματήσει τη δράση και τους αγώνες του Σωματείου μας, κανένας ελεγκτικός ή κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους και των κυβερνήσεων.

Τίποτα δεν έχουμε να κρύψουμε, οι δράσεις και οι αποφάσεις μας είναι γνωστές τόσο στους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, όσο και στην κοινωνία του Πειραιά.

Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από κάθε εργατικό σωματείο, σύλλογο ή συνδικάτο.

Ας ψάξουν λοιπόν αλλού για παραβάτες και ας αφήσουν το Σωματείο μας να συνεχίσει την αλληλεγγύη του σε άρρωστους και οικονομικά εξαθλιωμένους συναδέλφους μας.

Αποτελεί πρόκληση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και το ΣΔΟΕ να κυνηγούν με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν ανάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή (με τις πλάτες των κυβερνήσεων) και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Δεν θα μας εμποδίσουν να ενισχύουμε κινήματα και αγώνες εργαζομένων, σωματείων, φορέων.

Καλούμε συνδικάτα, μαζικούς φορείς, ομοσπονδίες την ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ να πάρουν δημόσια θέση και μέρος στην αυριανή κινητοποίηση στα δικαστήρια (Σκουζέ 3).»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: