Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία – Μαθητική κινητοποίηση στο Μαραθώνα για να καλυφθούν τα κενά

Σε μια χώρα όπου υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι καθηγητές σε όλες τις ειδικότητες, κάποιοι μαθητές Λυκείου στο Μαραθώνα παραμένουν χωρίς καθηγητή Μαθηματικών και Πληροφορικής…

Το 15 μελές του Λυκείου Μαραθώνα, μαζί και με άλλους μαθητές, καθηγητές, την Ένωση Γονέων, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το συνδικαλιστικό κίνημα καθηγητών και τη Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα, πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση χτες στο Γέρακα, στη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, απαιτώντας να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν στο σχολείο τους, εδώ και δύο μήνες.

Τα κενά αφορούν την έλλειψη καθηγητή Μαθηματικών για την Α’ και Β’ Λυκείου, και καθηγητή για το μάθημα της Πληροφορικής. Μιλάμε δηλαδή για τους μαθητές μιας τάξης που του χρόνου θα διαγωνιστούν σε Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά εδώ και δύο μήνες έχουν μείνει χωρίς να διδάσκονται Μαθηματικά! Μιλάμε για τον 21ο αιώνα, όπου πολλές διαδικασίες (και εκπαιδευτικές) γίνονται ηλεκτρονικά κι είναι σχεδόν αδύνατη η λειτουργία των σχολείων χωρίς καθηγητή πληροφορικής. Και όλα αυτά φαίνονται ακόμα πιο παράλογα αν συνυπολογίσουμε πως στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση βάζει τις δικές της προτεραιότητες για τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή τα χρήματα από τον ιδρώτα του λαού που παράγει τον πλούτο, και σε αυτά δεν ανήκει προφανώς η αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, ως ενός παράγοντα που συμβάλλει στην αναπαραγωγή και τη μεταβολή της κοινωνίας προς το καλύτερο. Αντιθέτως, επιλέγει να καλύψει τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των “πολεμικών αναγκών” τους, που δεν προσφέρουν τίποτα στη χώρα, αλλά τη μετατρέπουν σε ορμητήριο ιμπεριαλιστών και δολοφόνων.

 Στοιχεία και φωτογραφίες από την κινητοποίηση πήραμε από τον τοίχο του μαθητή Ιωάννη Παππά, που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: