Δωρεάν Μαθήματα για παιδιά λαϊκών οικογενειών από το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Καισαριανής

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο Δήμος μας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οργάνωσε την περσινή σχολική χρονιά για πρώτη φορά Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης. Έπειτα από την μεγάλη αποδοχή του από τον κόσμο της Καισαριανής προχωράμε στη λειτουργία του και για δεύτερη χρονιά.

ΛΑΪΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Αγαπητοί  γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες,

Είναι αλήθεια πως χρόνια τώρα βλέπουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην ολόπλευρη μόρφωση να υποβαθμίζεται, καθώς αντιμετωπίζεται ως δημοσιονομικό κόστος που πρέπει πάση θυσία να περικοπεί. Η συνεχιζόμενη μείωση στην κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες της Παιδείας, οι προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, η απαξίωση της γνώσης, η υποκατάστασή τους από σκόρπιες πληροφορίες και δεξιότητες, τα εξοντωτικά προγράμματα των μαθητών, η κατηγοριοποίηση -και μάλιστα από τις πιο τρυφερές ηλικίες- των μαθητών σε αυτούς που «παίρνουν από γράμματα» και σε αυτούς που δεν τα καταφέρνουν, η έλλειψη καθηγητών και εκπαιδευτικών μέσων κόβει κάθε διάθεση για μάθηση.

Η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα κενά στη γνώση των παιδιών τους.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο Δήμος μας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οργάνωσε την περσινή σχολική χρονιά για πρώτη φορά Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης. Αυτόν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του βοήθησε έμπρακτα πάνω από 70 μαθητές με την βοήθεια που αμέριστα έδωσαν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Έπειτα από την μεγάλη αποδοχή του από τον κόσμο της Καισαριανής προχωράμε στη λειτουργία του και για δεύτερη χρονιά.

Θέλουμε να δώσουμε το χέρι σ’ όσους τσακίστηκαν μέσα στην κρίση, για να σηκώσουν το ανάστημά τους και να απαιτήσουν αυτό που πραγματικά δικαιούνται. Να δώσουμε ώθηση στις διαθέσεις πρωτοπόρων εκπαιδευτικών που θέλουν να προσφέρουν τη γνώση τους, προσδοκώντας ότι θα προσφέρουμε μια ευκαιρία σ’ όσους μαθητές αποκλείονται από αυτό το βαθιά ταξικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών.

Απευθυνόμαστε στα παιδιά των ανέργων, των εργατοϋπαλλήλων, των φτωχών αυτοαποσχολουμένων, να γραφτούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου το επόμενο διάστημα.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη διεκδίκηση και απαιτεί:

Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία με σύγχρονες υποδομές και επαρκή οικονομική χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία για την κάλυψη όλων των κενών.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από τις 3 Σεπτεμβρίου 2018

στο Δημαρχείο Καισαριανής, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας, 3ος όροφος

Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 9.00-15.00

Αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν και στο fax 210.72.95.917 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: [email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213.20.10.796

Αιτήσεις για εθελοντές εκπαιδευτικούς και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα βρείτε στο site του Δήμου kaisariani.gr και στο γραφείο της Γραμματείας Δημάρχου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: