Διυλίζουν την γραμματική, για να καταπιούν την κάμερα

ΜΜΕ και Φαρισαίοι του διαδικτύου δείχνουν τις επιλεκτικές τους ευαισθησίες για την ορθογραφία των εκπαιδευτικών, αλλά ποιούν τη νήσσα για τις κάμερες που κάνουν την τάξη reality-show

Σήμερα ο κόσμος της εκπαίδευσης κατέβηκε στο δρόμο, δίνοντας μαζικό παρών. Σπάζοντας στην πράξη τον φόβο, την καραντίνα και τη σιωπή. Δείχνοντας στην κυβέρνηση πως το νομοσχέδιο που επιχειρεί να περάσει είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, των γονιών και όλης της σχολικής κοινότητας.

Η πάνω φωτογραφία είναι από το portal του 902, οι υπόλοιπες είναι δικές μας ερασιτεχνικές λήψεις.

Τι κράτησαν από αυτό τη μαζική παρουσία των εκπαιδευτικών -και όχι μόνο- πολλά ΜΜΕ;

Τα μικρο-επεισόδια μπροστά από τη Βουλή και αυτό το πανό, όπου έχουμε ένα συνηθισμένο λάθος στον τύπο της γραμματικής -κανονικά δεν παίρνει αύξηση και είναι “απόσυρε”.

Πολλοί την πάτησαν μάλιστα, σαν τον Τζήμερο -που ειρωνευόταν σε μια ανάρτηση τη χειρόγραφη ανακοίνωση σε μια δημόσια υπηρεσία, δείχνοντας τη δική του αγραμματοσύνη. Καλή ώρα σαν το TheTOC.gr, όπως φαίνεται στην εικόνα, που έκανε χιούμορ της κακιάς ώρας (Οι πληροφορίες που θέλουν τους άνδρες των ΜΑΤ να κατεβάζουν το πανό εξοργισμένοι από το γραμματικό λάθος δεν επιβεβαιώνονται) χωρίς να κοιτάξει τη δική του καμπούρα.

Όπως θα τους έλεγε ένας διορθωτής, ο σωστός τύπος είναι το “θα επισήμαινε”. Όσο για την εσωτερική αύξηση, μόνο αρχαιολάτρες θα την χρησιμοποιούσαν στις μέρες μας. Και δεν εννοούμε προφανώς ότι εμείς έχουμε το αλάθητο -κάθε άλλο. Είναι προκλητικό όμως να γίνεσαι τιμητής των άλλων, αγνοώντας επιδεικτικά την ουσία, και την ίδια στιγμή να αποδεικνύεις τη δική σου άγνοια.

Αυτό συμβαίνει όμως όταν τα ΜΜΕ παίρνουν γραμμή από τα τρολ, που ξεσάλωσαν στα social media. Κάποιοι προφανώς διυλίζουν τα λάθη και τη γραμματική των εκπαιδευτικών, για να περάσουν στα ψιλά οι κάμερες, το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και το βροντερό “παρών” των εκπαιδευτικών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και άλλες μεγάλες πόλεις. Καθείς εφ’ ω ετάχθη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: