Δημοτική Αρχή Πετρούπολης: Καλεί σε συζήτηση και οργάνωση του αγώνα για τη σίτιση των παιδιών στα ολοήμερα

Για το πολύ σοβαρό ζήτημα της σίτισης των παιδιών που ανήκουν στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης καταγγέλλει τη στάση του Υπουργείου Παιδείας και καλεί τους γονείς και τις νηπιαγωγούς την Δευτέρα 25 του Σεπτέμβρη για να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Για το πολύ σοβαρό ζήτημα της σίτισης των παιδιών που ανήκουν στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης καταγγέλλει τη στάση του Υπουργείου Παιδείας και καλεί τους γονείς και τις νηπιαγωγούς την Δευτέρα, 25 του Σεπτέμβρη για να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης αναφέρει τα εξής:

«Εκτός από τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το περιεχόμενο των όσων μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία και τις κτιριακές υποδομές, έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα της σίτισης για όσα παιδιά ανήκουν στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

Πολλοί γονείς ενημερώθηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ζεστάματος του γεύματος των παιδιών τους και ως εκ τούτου τα παιδιά θα πρέπει να φέρνουν κρύο φαγητό από το σπίτι. Όπως είναι φυσικό, οι γονείς έχουν θορυβεί.

Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι η ανάγκη για σίτιση των παιδιών στα Ολοήμερα προγράμματα θα πρέπει να γίνεται κατά αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να είναι τέτοια που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των παιδιών, ιδιαίτερα σε σχέση με το εντατικοποιημένο ωράριό τους.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αφού οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν καθιερώσει η σίτιση των παιδιών να αποτελεί ατομική ευθύνη κάθε γονιού. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις Σύλλογοι Γονέων, προκειμένου τα παιδιά τους να σιτίζονται, συγκέντρωναν χρήματα για την αγορά θερμοθαλάμων, για να καλύψουν κάτι που αποτελεί υποχρέωση του κράτους.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας ήταν συγκεκριμένη και στην περσινή εγκύκλιο και και στην φετινή, στο ολοήμερο πρόγραμμα δεν προκύπτει πουθενά το ζέσταμα του φαγητού.

Είναι ταυτόχρονα γεγονός ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, αφού απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου βοηθητικού προσωπικού, τραπεζοκόμων κτλ, για να αναλαμβάνουν αυτό το έργο.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να  οργανωθούν κατάλληλοι σύγχρονοι χώροι εστίασης, σε όλα τα ολοήμερα σχολεία και  νηπιαγωγεία, για δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών, με την εξασφάλιση εξειδικευμένου  προσωπικού πλήρους απασχόλησης.

Ως Δημοτική Αρχή, την Τρίτη, 19/9, ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να του εκθέσουμε μία σειρά ζητήματα, εκ των οποίων και το πρόβλημα της σίτισης στα ολοήμερα προγράμματα. Καταγγέλλουμε τη στάση του Υπουργείου, όπου μας ανέφεραν ότι δεν προκύπτει η ανάγκη για συνάντηση, αφού για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου που αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για το ζέσταμα των φαγητών!

Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να γίνουν στόχοι διεκδίκησης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών και να μην υπάρξει κανένας συμβιβασμός με αυτήν την κατάσταση. Ως Δήμος θα σταθούμε στο πλευρό αυτού του αγώνα και καλούμε τους γονείς και τις νηπιαγωγούς τη Δευτέρα, 25.09.2017, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στην οδό Εθνική Αντιστάσεως 61, προκειμένου να κουβεντιάσουμε για το πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: