Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου: Πλήρης απαλλαγή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου καλεί τους εργαζομένους στους Παιδικούς Σταθμούς, τους εργαζομένους και άνεργους γονείς, να παλέψουν από κοινού για Δημόσιους Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς με ευθύνη του κράτους, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης κλπ.

Με επιστολή της, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου ενημερώνει τους γονείς για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς με ευθύνη της κυβέρνησης και την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος να καλύψει τις ανάγκες, και καλεί τους εργαζομένους στους Παιδικούς Σταθμούς, τους εργαζομένους και άνεργους γονείς, να παλέψουν μαζί με τον Δήμο για Δημόσιους Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς με ευθύνη του κράτους, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης κλπ. Ακολουθεί η επιστολή της Δημοτικής Αρχής:

Αγαπητοί γονείς,    

Η Δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου καλωσορίζει εσάς και τα παιδιά σας στους φιλόξενους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας και σας εύχεται καλή σχολική χρονιά.

Μια σχολική χρονιά που η έναρξη της σηματοδοτείται για άλλη μια φορά από την μείωση των πόρων για τους Παιδικούς Σταθμούς μέσω των ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να μένουν εκτός χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών σε όλη την Ελλάδα.

Οι προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν οι γονείς στο πρόγραμμα, περιλαμβάνουν εξαρχής τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από αυτό. Τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια δεν επιτρέπουν σε έναν μεγάλο αριθμό γονέων να κάνει καν αίτηση. Από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν, περίπου 48.000 παιδιά έμειναν εκτός.

Η Δημοτική Αρχή σταθερή στην θέση της ότι η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα όλων των νηπίων και βρεφών, των εργαζόμενων και άνεργων γονιών, αποφάσισε να καλύψει για άλλη μια φορά τις απώλειες με ίδιους πόρους, διατηρώντας παράλληλα την πλήρη απαλλαγή τροφείων για την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας, με το προσωπικό τους που δίνει τον καλύτερο του εαυτό, προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα νήπια και στα βρέφη, βοηθούν στην κοινωνικοποίηση τους, αποτελούν αποκούμπι για τους γονείς που εργάζονται, γι’ αυτούς που ψάχνουν δουλειά σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και συνεχούς χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας.    

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ενημερώσει τους γονείς και τους εργαζομένους στους Παιδικούς Σταθμούς, πως όσο η λειτουργία τους θα εξαρτάται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όσο η χρηματοδότηση δεν θα γίνεται  από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θα καλούνται οι Δήμοι να βρίσκουν χρήματα με άλλους τρόπους, η λειτουργία τους θα είναι  επισφαλής και προβληματικής.  

Η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, σπρώχνει τους Δήμους, να μετακυλήσουν το κόστος λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών στους ήδη οικονομικά επιβαρυμένους εργαζομένους και ανέργους Δημότες. Έτσι «σπρώχνουν» τους Δήμους είτε να επιβάλλουν υψηλά τροφεία , είτε να στραφούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία κάθε μορφής, με συνέπεια να γίνουν οι Παιδικοί Σταθμοί επιχειρήσεις με εργαζομένους  χωρίς δικαιώματα.   

Η Δημοτική Αρχή καλεί τους εργαζομένους στους Παιδικούς Σταθμούς, τους εργαζομένους και άνεργους γονείς, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους . Να παλέψουμε για Δημόσιους Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς με ευθύνη του κράτους και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για πλήρες ειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για σύγχρονα κτίρια με πλήρης υποδομές .   

Καλή Σχολική Χρονιά!

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: