Χωρίς καθηγητές Θετικής κατεύθυνσης καλούνται να δώσουν πανελλαδικές μαθητές στην Εύβοια

Στα μέσα της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του Λυκείου Γουβών παραμένουν χωρίς καθηγητές σε μαθήματα που καλούνται να δώσουν πανελλαδικά σε λίγους μήνες.

Τι κι αν βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς, οι ελλείψεις στην εκπαίδευση παραμένουν τραγικές, με το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο να μη φαίνεται διατεθειμένο να καλύψει τα κενά, αλλά και να πετάει εκτός χιλιάδες αναπληρωτές βάσει του νέου νόμου για μόλις 15000 προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε βάθος τριετίας.

Τα κενά αφορούν ακόμα και τον πυρήνα του εκπαιδευτικού προγράμματος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σχολεία όπου οι μαθητές καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις σε μαθήματα που δεν έχουν ποτέ διδαχθεί στην τάξη. Η περίπτωση του Λυκείου Γουβών στην Εύβοια δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα, αλλά αναδεικνύει εντονότερα την οξύτητα του φαινομένου. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, αλλά και των άλλων τάξεων, παραμένουν στα μέσα της χρονιάς χωρίς καθηγητές μαθηματικών, χημείας, φυσικής, βιολογίας, αλλά και οικονομίας, όλα τους πανελλαδικά εξεταζόμενα.

Οι ως τώρα διαμαρτυρίες γονέων κι εκπαιδευτικών δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, ενώ έχει αποσταλεί και εξώδικο στη Διεύθυνση Β/βάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας ευνοϊκή αντιμετώπιση των παιδιών τους στις εξετάσεις. Μάλιστα, όπως σημειώνει εκπαιδευτικός του σχολείου, το μόνο που προλαβαίνουν να κάνουν οι συνάδελφοι, ακόμα και τώρα αν φτάσουν στην τάξη, δεν είναι παρά “πασαλείμματα”.

Ουσιαστικά το υπουργείο λέει κατάμουτρα στους γονείς πως όποιος δεν έχει να δώσει για φροντιστήρια και ιδιαίτερα, δεν έχει τη δυνατότητα καλά – καλά να γράψει ούτε το όνομά του στην κόλλα των εξετάσεων. Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις περί “τερματισμού της 10χρονης αδιοριστίας” και “ομαλής λειτουργίας” των σχολείων αδυνατούν να κρύψουν τη γύμνια ενός εκπαιδευτικού συστήματος που παραδίδεται ολοένα και πιο απροσχημάτιστα στην ιδιωτικοποίηση, μέσω της πλήρους απαξίωσης του δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του, ακόμα και των πιο τυπικών χαρακτηριστικών της, όπως η ύπαρξη καθηγητών των “βασικών” ειδικοτήτων (ορισμός έτσι κι αλλιώς αντιεπιστημονικός) στα σχολεία.

Με πληροφορίες από Star Κεντρικής Ελλάδας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: