Αψηφούν οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια τους τραμπουκισμούς της ΔΑΠ

Στο πλευρό των συναδέλφων τους στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που δέχτηκαν επίθεση από φοιτητοπατέρες της ΔΑΠ στέκεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ανάστημα απέναντι στις πρακτικές υποκόσμου που επιστρατεύει η ΔΑΠ, ειδικά σε ιδρύματα που θεωρεί “μαγαζάκια” της, ορθώνουν οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες των πανεπιστημίων, μέσω καταγγελίας της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ). Αφορμή το πρόσφατα κρούσμα τραμπουκισμού στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σήμερα Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), όπου φοιτητές της ΔΑΠ ζητούσαν αυθαίρετα λίστες με προσωπικά στοιχεία φοιτητών από τη γραμματεία, και απείλησαν εργαζόμενη που αρνήθηκε το αίτημά τους. Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΔΙΠΑΕ πραγματοποίησε στάση εργασίας για τρεις ώρες μετά το απαράδεκτο περιστατικό βίας.

Καταπέλτης είναι και η ανακοίνωση της ΟΔΠΤΕ, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται πως:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες φασιστικές συμπεριφορές και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οι μηχανισμοί βίας και αυταρχισμού δεν έχουν καμία θέση στα Πανεπιστήμια και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταπολεμηθούν.

Τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές δεν μπορούν να κάμψουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων και την αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Δηλώνουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα! Η ενότητα των εργαζομένων εγγυάται ότι η τρομοκρατία και οι απειλές δεν θα περάσουν!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: