“Απ’ τη μάχη αυτή θα βγούμε όρθιοι και δυνατοί. Σας το λέμε και νίπτουμε καλά τας χείρας μας” – Βίντεο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης

Θέλουμε μια πολιτική που να σχεδιάζει το σύστημα υγείας με βάση τις ανάγκες μας. Και όχι να κόβει τις ανάγκες μας για να χωρέσει στο σύστημα. Εμείς σας το είπαμε, κύριοι της κυβέρνησης, και νίπτουμε τας χείρας μας πολύ σχολαστικά. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να βγούμε ζωντανοί από αυτή τη μάχη, πιο δυνατοί και όρθιοι.

Ακούστε καλά τι λένε οι εκπαιδευτικοί.

-Κλείνουμε την πόρτα στον κορονοϊό, αλλά όχι και στα προβλήματα. Αυτά είναι υπαρκτά, γι’ αυτό συνεχίζουμε να παλεύουμε.

-Μοιραζόμαστε την ανησυχία για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Σκεφτόμαστε τους συναδέλφους που δουλεύουν σε φροντιστήρια, ΙΕΚ και ΜΚΟ.

-Μοιραζόμαστε την ανησυχία για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Σκεφτόμαστε τους συναδέλφους που δουλεύουν σε φροντιστήρια, ΙΕΚ και ΜΚΟ. Στους εκατοντάδες συναδέλφους που είναι μετέωροι περιμένοντας το επίδομα των 800 ευρώ για να ζήσουν.

-Αγωνιζόμαστε ώστε όλα τα παιδιά, ιδιαίτερα των φτωχών οικογενειών, να έχουν ισότιμη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Θα σταθούμε παντού δίπλα στους μαθητές και τους σπουδαστές μας που με κόπο και στερήσεις πληρώνουν για τη μόρφωσή τους.

-Όλοι εσείς που μας ζαλίσατε με την ατομική ευθύνη και δε λέτε κουβέντα για τις ελλείψεις του συστήματος υγείας, εσείς που το απαξιώσατε, κλείσατε νοσοκομεία, που θέλετε να πληρωθούν οι γιατροί με χειροκροτήματα αλλά τους στείλατε τα ΜΑΤ: Δώστε μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία!

-Ακούμε διαρκώς ότι είμαστε όλοι ενωμένοι, ίσοι απέναντι στον ιό, όλοι στην ίδια βάρκα. Οι ταξικές διαφορές όμως μετράνε. Όποιος έχει λεφτά, πάει σε ιδιωτική κλινική και κάνει το τεστ. Όποιος δεν έχει όμως τι κάνει; Τι κάνει όταν απειλείται με απόλυση; Η βάρκα δεν είναι ίδια για όλους, ποτέ δεν ήταν.

-Θέλουμε μια πολιτική που να σχεδιάζει το σύστημα υγείας με βάση τις ανάγκες μας. Και όχι να κόβει τις ανάγκες μας για να χωρέσει στο σύστημα.

-Θέλουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Εμείς σας το είπαμε, κύριοι της κυβέρνησης, και νίπτουμε τας χείρας μας πολύ σχολαστικά. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να βγούμε ζωντανοί από αυτή τη μάχη, πιο δυνατοί και όρθιοι.

Και αν σας φαίνονται πολλά για να τα διαβάσετε, δείτε το βίντεο.

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Θεσσαλονίκης
ΣΕΦΙΕ Βορείου Ελλάδας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: