“Αναρωτιόμαστε, είναι με τα καλά τους;” – Εκτός Εστίας πετάει η διοίκηση του ΔΠΘ τους οικότροφους στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη εν μέσω λοκντάουν

“Η προσπάθειά τους όμως να πετάξουν έξω τους φοιτητές θα βρει τοίχο τους το ξεκαθαρίζουμε!” απαντούν με επιστολή τους φοιτητές των εστιών στην απαράδεκτη απαίτηση να μαζέψουν σε 3 μέρες τα αντικείμενά τους ή αλλιώς αυτά θα οδηγηθούν σε αποθήκες.

Σε έναν ακόμα εκβιασμό, μετά το πρώτο λοκντάουν της άνοιξης, προχωρά η διοίκηση του ΔΠΘ, που ξεσπιτώνει ξανά εν μέσω πανδημίας τους εστιακούς φοιτητές, που διαμένουν στις εστίες της Κομοτηνής και τα δωμάτια που ενοικιάζονται σε ξενοδοχείο επειδή η Αλεξανδρούπολη δε διαθέτει εστίες. Με μέηλ που έλαβαν χθες οι φοιτητές, ενημερώνονται πως πρέπει να φύγουν μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες, αλλιώς τα προσωπικά τους αντικείμενα θα μεταφερθούν σε αποθήκη.  Αυτό αφορά τόσο τους φοιτητές που ακόμα διαμένουν στις εστίες, όσο και 100 περίπου συναδέλφους τους που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα στα πατρικά τους και καλούνται εν μέσω καραντίνας να έρθουν στην Κομοτηνή να μαζέψουν τα πράγματά τους. Το απαράδεκτο αυτό τελεσίγραφο κατήγγειλαν φοιτητές των Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής, που με επιστολή τους, την οποία στηρίζει και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης:

 

«Τη στιγμή που ο λαός μας βιώνει μεγάλη ανησυχία λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, την ώρα που μεγάλο μέρος του λαού μας βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κατάστασης, την ώρα που εμείς οι φοιτητές εδώ και μισό χρόνο κάνουμε μάθημα από απόσταση, μακριά απ’ το φυσικό μας χώρο που είναι οι σχολές μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης που δεν πήραν το παραμικρό μέτρο για να λειτουργήσουν οι σχολές μας με ασφάλεια κανονικά, οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες Κομοτηνής (Οικοδομή Ευκτήμων) καλούνται απ’ τη διοίκηση του ΔΠΘ «να εκκενώσουν εντός το πολύ 3 ημερών (το αργότερο έως 18-11-2020) τα δωμάτια τους, παραλαμβάνοντας όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα». Με εκβιαστικό τρόπο η διοίκηση καλεί μάλιστα πάνω από 100 φοιτητές να μαζέψουν τα πράγματα τους από τα δωμάτια, διαφορετικά θα σταλούν στις αποθήκες του Πανεπιστημίου, πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «παραλαμβάνοντας όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα ή παραδίνοντας τα για φύλαξη στους αποθηκευτικούς χώρους της οικοδομής ΕΥΚΤΗΜΩΝ». Αναρωτιόμαστε, είναι με τα καλά τους;

Θα αναρωτηθεί κάποιος ΓΙΑΤΙ η διοίκηση εν μέσω LOCKDOWN και ενώ μάλιστα υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ.71342/6.11.2020) που αναφέρει ότι «Οι φοιτητικές εστίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά…»; Την απάντηση τη δίνει το κείμενο το οποίο στάλθηκε στους φοιτητές εστιακούς με την υπογραφή της Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Ζωής Γαβριηλίδου στο οποίο αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό το παίρνει το πανεπιστήμιο ώστε να «περιοριστούν μη αναγκαίες δαπάνες προς εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος». Είναι τουλάχιστον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ! Αποδεικνύεται πως κάθε φορά εκεί στο υπουργείο και στη Σύγκλητο του ΔΠΘ ξεπερνάνε τον εαυτό τους! Η προσπάθειά τους όμως να πετάξουν έξω τους φοιτητές θα βρει τοίχο τους το ξεκαθαρίζουμε! Έχουμε πείρα και θα μας βρουν απέναντι σε αυτές τις εγκληματικές πολιτικές που λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος που βλέπουν τους φοιτητές σαν βάρος και επιπλέον έξοδα και δεν μεριμνούν για την εξασφάλιση της υγείας τους αλλά και των οικογενειών τους.

Οι φοιτητές δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Έχουν την εμπειρία από το προηγούμενο lockdown όπου πάλι τους έδιωχναν από τις εστίες με τις ίδιες δικαιολογίες την ίδια ώρα που από τότε δεν έχουν σταματήσει να δίνουν ζεστό χρήμα στους μεγάλους ομίλους, στους καναλάρχες, στους κλινικάρχες. Φαίνεται ότι το «δημόσιο συμφέρον» στο οποίο αναφέρονται καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες των φοιτητών για σύγχρονες σπουδές, για σίτιση και στέγαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: