Ανακοίνωση για την σύσταση Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Αθήνας που δεν πήραν την μετεγγραφή τους

Συζητήσαμε και σκεφτήκαμε, ότι ο καθ’ ένας μόνος του δεν μπορεί να βρει την λύση, ότι είναι άδικο να μετράνε την φτώχεια και τα προβλήματα των οικογενειών μας, κοστολογώντας τη σε «μόρια» για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε.

Ύστερα από μία δύσκολη χρονιά πανελληνίων όπου με χίλια ζόρια τα βγάλαμε πέρα με τα έξοδα των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων, καταφέραμε να περάσουμε σε μία σχολή, μακριά όμως από το σπίτι μας. Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην εγκρίνει την μετεγγραφή χιλιάδων φοιτητών, αφήνοντάς μας έτσι έξω από τις σχολές μας, τσακίζοντας τα όνειρά μας και αναγκάζοντάς μας να βάλουμε εμείς και οι γονείς μας ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη ή και να μην σπουδάσουμε καθόλου.

Διοικήσεις σχολών και υπουργείο μας λένε ότι εμείς οι φοιτητές είμαστε κόστος, ενώ εμείς λέμε το απλό: Θέλουμε να σπουδάσουμε! Αναρωτιόμαστε, γιατί άραγε είμαστε βάρος και έξοδα; Την ίδια στιγμή που με φόρους τσακίζει ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά μας και ανακοινώνει τόσα δις πλεονάσματα;! Την ίδια στιγμή που και ακόμα και για να πάμε να σπουδάσουμε στις πόλεις που περάσαμε, δεν υπάρχουν δωρεάν και επαρκείς εστίες για όλους, δεν υπάρχει δωρεάν σίτιση για όλους. Δηλαδή δεν πληρούνται ούτε κατά διάνοια οι προϋποθέσεις για μπορέσουμε να σηκώσουμε ακόμα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο κόστος!

Γι’ αυτό τον λόγο, την Πέμπτη 30/11/2017 μαζευτήκαμε φοιτητές που δεν πήραμε την μετεγγραφή μας από τις σχολές των Νηπιαγωγών, των Δασκάλων, της Νομικής, της Φιλοσοφικής, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΦΑΑ της Αθήνας. Συζητήσαμε και σκεφτήκαμε, ότι ο καθ’ ένας μόνος του δεν μπορεί να βρει την λύση, ότι είναι άδικο να μετράνε την φτώχεια και τα προβλήματα των οικογενειών μας, κοστολογώντας τη σε «μόρια» για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε.

Απαιτούμε:

  • Να πάρουν όλοι οι φοιτητές που έκαναν αίτηση τη μετεγγραφή τους! Κριτήριο να είναι το τι θέλουμε να σπουδάσουμε και όχι το πόσο βαστάει η τσέπη μας!

  • Οι φοιτητές που πήραν την μετεγγραφή τους, να μην χάσουν τα εξάμηνα τους! Να πάρουν συγγράμματα, να έχουν άμεσα το δικαίωμα συμμετοχής σε εργαστήρια και σεμινάρια!

Αποφασίζουμε

  1. Συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Βουλή την Τρίτη 5/12 μαζί με τους εστιακούς φοιτητές.

  2. Να γίνουν άμεσα συνελεύσεις των πρώτων ετών ώστε να παρθούν μαζικές αποφάσεις.

  3. Να γίνουν κινητοποιήσεις στους προέδρους κάθε σχολής μες την εβδομάδα.

  4. Στις 8/12 να γίνει η Συνέντευξη Τύπου για να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημά μας.

  5. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ στις10/12 στο ΤΕΙ Πειραιά ώστε να ανταλλάξουμε πείρα με φοιτητές από κάθε μεριά της Ελλάδας, να προχωρήσουμε την οργάνωση του αγώνα μας σε πανελλαδική επίπεδο!

  6. Συμμετοχή στην απεργία στις 14/12/2017.

Για επικοινωνία στείλε εδώ: [email protected]

Αθήνα 30/11/2017

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: