Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό! – Το μήνυμα των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ, στεκόμαστε για άλλη μια φορά αλληλέγγυοι στον Παλαιστινιακό λαό και θρηνούμε μαζί του τα θύματα των χιλιάδων επιθέσεων που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα. Καλούμε ανοιχτά, όλο το κόσμο να συγκεντρωθεί τη Κυριακή στις 16 Μάη στη διαδήλωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς τη Παλαιστινιακή και Αμερικανική Πρεσβεία!

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΌ ΛΑΟ!

Μόλις πριν από λίγες ώρες, η Παλαιστίνη για άλλη μια φορά δέχτηκε επιθέσεις με εκρήξεις από τον Ισραηλινό στρατό και συγκεκριμένα στη περιοχή της Γάζας. Ως τώρα, έχουν καταμετρηθεί 14 εκρήξεις, 70 ρουκέτες, 520 τραυματίες και 10 νεκρά παιδιά.

Για άλλη μια φορά, το Ισραήλ, εκτός από την κατοχή που έχει επιβάλει στο λαό της Παλαιστίνης εδώ και 70 χρόνια βομβαρδίζει και τη γη της σκοτώνοντας αμάχους με την στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αλλά και Ελλάδας, η οποία κάθε χρόνο στηρίζει τη συμμαχική δύναμη ΗΠΑ δίνοντας εκατομμύρια ευρώ στον ανθρωποφάγο μηχανισμό της και συνάπτοντας οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ, θέτοντας τη χώρα στο στόχαστρο των διεθνών συγκρούσεων και συμφερόντων.

Χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, σε ανάρτησή του στο Twitter, που έγραψε ότι «για κάθε μέρα που θα χτυπούν ισραηλινούς πολίτες, θα τους στέλνουμε χρόνια πίσω».

Το 2018, η 16χρονη μαθήτρια, Άχεντ Ταμίμι, είχε φυλακιστεί για 8 ολόκληρους μήνες επειδή χειροδίκησε εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής στείλαμε μήνυμα αλληλεγγύης ενώ βρισκόταν ακόμα υπό κράτηση και παράλληλα φυτέψαμε στο κήπο της Παλαιστινιακής Πρεσβείας μια ελιά, το σύμβολο της ειρήνης. Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ, στεκόμαστε για άλλη μια φορά αλληλέγγυοι στον Παλαιστινιακό λαό και θρηνούμε μαζί του τα θύματα των χιλιάδων επιθέσεων που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα. Καλούμε ανοιχτά, όλο το κόσμο να συγκεντρωθεί τη Κυριακή στις 16 Μάη στη διαδήλωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς τη Παλαιστινιακή και Αμερικανική Πρεσβεία!

«Ο λαός της Παλαιστίνης, βιώνει την εξαθλίωση καθημερινά. Για εκείνον η ίδια του η ύπαρξη ειναι αντίσταση», Shadia Mansur

Μαθητές 1ου ΓΕΛ Καισαριανής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: