Αδιανόητη οδύσσεια για μαθητές πανελλαδικών – Το γύρο της Δυτικής Ελλάδας καλούνται να κάνουν για να δώσουν ειδικά μαθήματα

Αντί οι μαθητές να εξετάζονται στον τόπο τους, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, υποβάλλονται σε ένα απίστευτο “ροντέο” μετακίνησης.

Σε δύο πόλεις μέσα σε δύο μέρες καλούνται να βρεθούν όσοι μαθητές της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου κι άλλων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις σε ειδικά μαθήματα μουσικής ώστε να εισαχθούν στα αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, οι μαθητές υποχρεούνται να μεταβούν αρχικά στο Αγρίνιο όπου υπάρχει απογευματινή εξέταση το Σάββατο 11 Ιουλίου και 2 μέρες μετά το πρωί της Δευτέρας να είναι στην Πάτρα για την επόμενη εξέταση. Όλα αυτά με τα έξοδα μετακίνησης και διανυκτέρευσης να επιβαρύνουν τις οικογένειες των μαθητών, αλλά και τους ίδιους με επιπρόσθετο άγχος σε συνεχή πηγαινέλα μεταξύ εξεταστικών κέντρων. Η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς – Ιθάκης στηλιτεύει την απαράδεκτη κατάσταση και να σταματήσει η απομάκρυνση των υποψηφίων από την περιοχή τους για να εξεταστούν, όπως και η αποδοχή των αιτήσεων που εκκρεμούν για εξέταση σε άλλες πόλεις που διευκολύνουν καλύτερα κάποιους από αυτούς:

Συγκεκριμένα, με βάση τα εξεταστικά κέντρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι υποψήφιοι από την Κεφαλονιά θα πρέπει να ταξιδέψουν για να εξεταστούν ένα μουσικό μάθημα στο Αγρίνιο και μετά από δυο μέρες να ταξιδέψουν για το άλλο μουσικό μάθημα στην Πάτρα! Η ΕΛΜΕ στη σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μια απίστευτη ταλαιπωρία για τους υποψήφιους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, προφανώς και άλλων περιοχών. Αντί οι μαθητές να εξετάζονται στον τόπο τους, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, υποβάλλονται σε ένα απίστευτο “ροντέο” μετακίνησης. Όχι μόνο δεν διασφαλίζεται καν πως θα δώσουν “Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία” στο ίδιο ΕΚ με το “Μουσική Αντίληψη και Γνώση” αλλά και μετακινούνται από πόλη σε πόλη, δίνοντας εξετάσεις αλλού για το πρακτικό μέρος κι αλλού για το θεωρητικό μέρος. Ετσι, ένας μαθητής από την Κεφαλονιά ή την Ιθάκη, που μετακινείται προς Πάτρα ή Αγρίνιο, αναγκαστικά και μόνο ακτοπλοϊκά και οδικά, πρέπει αρχικά να μεταβεί στο Αγρίνιο (Σάββατο, 11/7, απογευματινή εξέταση 17:30) και στη συνέχεια να επιστρέψει Κεφαλονιά ή Ιθάκη (ή να διανυκτερεύσει κάπου αλλού) και να μεταβεί στην Πάτρα (Δευτέρα, 13/7, πρωινή εξέταση 8:30)! Η κυβέρνηση σχεδιάζει με τους χάρτες και τα αθροίσματα των υποψηφίων των διαφορετικών περιοχών ανά χείρας, χωρίς καν να παίρνει υπόψη την άθλια κατάσταση που υπάρχει με τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιριών, τις οποίες αφειδώς χρηματοδοτεί. Επιπλέον, δεν δίνεται από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας η δυνατότητα στους μαθητές να εξεταστούν σε άλλη περιοχή (π.χ. Αθήνα), όπου μπορεί να διαθέτουν σπίτι ή γενικά να διευκολύνονται (π.χ. αεροπορική μετακίνηση)! Έτσι, υπάρχουν Kεφαλονίτες μαθητές που κινδυνεύουν με αποκλεισμό, ενώ υπάρχουν και αιτήσεις τους που εκκρεμούν για δυνατότητα εξέτασης στην Αθήνα».

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απαιτεί: Να σταματήσει η μετακίνηση των μαθητών για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις μακριά από τον τόπο φοίτησής τους. Να διασφαλιστεί πως θα δώσουν στην ίδια πόλη και στο ίδιο Εξεταστικό Κέντρο το πρακτικό και θεωρητικό μέρος των Μουσικών Μαθημάτων. Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των μαθητών για εξέταση στην πόλη που διευκολύνονται.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: