Ούτε στο Θόλος, ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά

Καταδικάζουμε  την εμμονή  της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης να χτίσουν στη Χίο νέα υπερδομή – κολαστήριο των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων της ΕΕ και των ΗΠΑ και να επιλέξουν την περιοχή του Θόλους παρά τη διακηρυγμένη αντίθεση του Χιώτικου λαού. Καμιά δομή φυλακή πάνω στα νησιά, κλειστή ή ανοικτή, μικρή ή μεγάλη.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ούτε στο Θόλος, ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά

Καταδικάζουμε  την εμμονή  της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης να χτίσουν στη Χίο νέα υπερδομή – κολαστήριο των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων της ΕΕ και των ΗΠΑ και να επιλέξουν την περιοχή του Θόλους παρά τη διακηρυγμένη αντίθεση του Χιώτικου λαού.

Καμιά δομή φυλακή πάνω στα νησιά, κλειστή ή ανοικτή, μικρή ή μεγάλη.
Εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που θέλουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες φυλακισμένους και εμάς, τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εξαθλιωμένους και δεσμοφύλακες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Συνεχίζουμε αταλάντευτα να μαχόμαστε και να ανατρέπουμε τα σχέδια τους.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε στο Θόλος της Χίου, ούτε στη Βάστρια της Λέσβου, ούτε πουθενά, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό, να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών.

Να κλείσουν οι φυλακές της ΒΙΑΛ, του Καρά Τεπέ και των άλλων Hot spot. 

Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας προς τις χώρες τελικού προορισμού τους.

Να καταργηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και όσες άλλες συμφωνίες, τους εγκλωβίζουν στα νησιά και τη χώρα.

Η κυβέρνηση να πιέσει για διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι από κει να ταξιδεύουν με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους. Δε θέλουμε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, θάλασσες νεκρών. 

Για όσους παίρνουν άσυλο, να υπάρξει μέριμνα και οργάνωση από το κράτος για την κοινωνική τους ένταξη χωρίς την παρέμβαση των ΜΚΟ. 

Να υπάρξει ουσιαστική και πλήρη στήριξη των νησιωτών. Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το προσφυγικό – μεταναστευτικό – μειωμένος ΦΠΑ για όλα τα νησιά.

Μύρινα 31-12-2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: