Ούτε στο Μενίδι, ούτε πουθενά…

Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά…
Μαζική συγκέντρωση των κομμουνιστών στο Μενίδι, ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που υπέστη μετανάστης εργάτης γης, από θρασύδειλα φασιστοειδή της περιοχής.

Αυτή η εικόνα είναι από τη χτεσινή συγκέντρωση στην οποία κάλεσαν οι κομμουνιστές στο Μενίδι, ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που υπέστη ένας μετανάστης εργάτης γης από θρασύδειλα φασιστοειδή στην περιοχή, με βασικό σύνθημα: κάτω τα χέρια από τους μετανάστες, εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός.

Η απάντηση ήταν άμεση και συλλογική.
Στο παραπάνω στιγμιότυπο, η πορεία περνάει μπροστά απ’ τα γραφεία της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, με τα φασισταριά να κοιτάζουν αμίλητα τους διαδηλωτές και να λουφάζουν -άλλωστε πάντα δρουν θρασύδειλα, με ξένες πλάτες και εκεί που τους παίρνει. Την ίδια ώρα, βράζουν από μέσα τους, βλέποντας ένα πανό, που το κρατάνε μαζί Έλληνες και ξένοι μαθητές σχολείων, αλλά και πολλούς άλλους μετανάστες που διαδηλώνουν, κάνοντας πράξη το σύνθημα: Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, το στέλεχος του ΚΚΕ, Γιώργος Δαφνής, στην ομιλία της συγκέντρωσης: “Ξέρουμε καλά ποιοι είναι και ποιος είναι ο ρόλος τους. Οι φασίστες χτυπάνε ταλαιπωρημένους και βασανισμένους εργάτες, που δουλεύουν για μια χούφτα ψωμί, ήλιο με ήλιο, χτυπάνε τους πιο κατατρεγμένους. Τους λέμε ότι: Δεν θα περάσουν καλά μαζί μας. Θα βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους το Κομμουνιστικό Κόμμα και το ταξικό εργατικό κίνημα“.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: