“Ούρλιαζε τρεις μέρες από τον πόνο, αλλά τον άφησαν αβοήθητο” – Μετανάστης νεκρός από περιτονίτιδα στο κέντρο κράτησης στην Κω!

Το συγκλονιστικό βίντεο που δόθηκε δημοσιότητα καταγράφει τα βογγητά από τον πόνο του άτυχου μετανάστη, που δε στάθηκαν ωστόσο ικανά για να συγκινήσουν τους ανθρωποφύλακές του, ώστε να μεριμνήσουν για τη ζωή του.

Δεν είναι σενάριο βγαλμένο από δυστοπία, αλλά για την πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2021… Ένας 44χρονος μετανάστης από τη Γουινέα εγκαταλείφθηκε στην τύχη του από τους φύλακες στο κέντρο κράτησης στην Κω, δε μεταφέρθηκε ποτέ στο νοσοκομείο, μολονότι ούρλιαζε επί τρεις ημέρες από τον πόνο, και κατέληξε μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας!

Το απεχθές σοκαριστικό γεγονός φέρνει στη δημοσιότητα μια καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ που αναδεικνύει τις άθλιες συνθήκες κράτησης και την εγκληματική αδιαφορία των αρχών για τις ζωές των μαύρων.

Τρεις μέρες φώναζε και ούρλιαζε απο φρικτούς πόνους ο 44χρονος μετανάστης από την Γουινέα αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο. Έτσι έχασε τη ζωή του απο περιτονίτιδα μετα από κρίση σκωληκοειδίτιδας!

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στον ομαδικό βασανισμό 15 μεταναστών στο Παρανέστι, πριν από ένα μήνα, και την πρόσφατη καταγγελία για τη διασπορά του ιού σε 25 μετανάστες στο ΑΤ Δραπετσώνας, με τους φύλακες να αγνοούν το αίτημα δύο αρρώστων να τους γίνει εξέταση για κορονοϊό.

Το βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα η Κίνηση καταγράφει τα βογγητά του άτυχου μετανάστη, που δε στάθηκαν ωστόσο ικανά για να συγκινήσουν τους ανθρωποφύλακές του και να μεριμνήσουν για τη ζωή του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: