Όταν ΔΑΠ και ΕΑΑΚ δεν στηρίζουν την προσπάθεια εναντίωσης στο κύκλωμα βιαστών στην Θεσσαλονίκη

Χαιρετίζουμε το θάρρος της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε αποτρόπαιο έγκλημα του βιασμού της. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ! – Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον Φοιτητικό Σύλλογο της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον Φοιτητικό Σύλλογο της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ:

Όταν ΔΑΠ και ΕΑΑΚ δεν στηρίζουν την προσπάθεια εναντίωσης στο κύκλωμα βιαστών στην Θεσσαλονίκη.

Το αποτρόπαιο έγκλημα βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη δικαίως έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στις φοιτήτριες και στους φοιτητές. Ακόμα περισσότερο μας εξοργίζει η συγκάλυψη και η ατιμωρησία των δραστών που κακοποιούν και βιάζουν στα πριβέ πάρτι τους, αξιοποιώντας την οικονομική τους δύναμη και πολιτική επιρροή. Είναι επιτακτικό να διερευνηθεί άμεσα το συγκεκριμένο έγκλημα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες. Φάνηκε, δυστυχώς για ακόμα μια φορά, η σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που διαμορφώνει τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες για να γεννιούνται δράστες – «τέρατα» και αφήνει τις κοπέλες απροστάτευτες, εκτεθειμένες σε μια σειρά κινδύνους, πιέσεις, εκβιασμούς. 

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής, ένας σύλλογος που εκπροσωπεί χιλιάδες φοιτήτριες όπως ήταν αυτονόητο άμεσα πήρε θέση, υπερψηφίζοντας το αντίστοιχο κείμενο που κατέθεσε η Πανσπουδαστική ΚΣ. Ο Φοιτητικός Σύλλογος κατήγγειλε το έγκλημα και δήλωσε ξεκάθαρα πως αντιπαλεύει τις σάπιες «αξίες» του ατομισμού, του εγωισμού, τα αποκρουστικά «ήθη γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών», τα φαινόμενα υποτίμησης της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της γυναίκας, που παράγονται και αναπαράγονται στη σημερινή κοινωνία.

Όμως σοκαριστική ήταν η στάση των παρατάξεων της ΔΑΠ και των ΕΑΑΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο: 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη της κυβέρνησης δεν απαντάει ούτε στα τηλέφωνα!! Με την στάση της αυτή προσπαθεί να κουκουλώσει την κωλυσιεργία της κυβέρνησής της σε σχέση με τους δράστες, για την συνολική απουσία μέτρων για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών, με το κλείσιμο ξενώνων, με την μείωση της χρηματοδότησης κα. 

Τα σχήματα των ΕΑΑΚ (aka ΣΑΦ και ΚΑΡΦΙ) είπαν συγκεκριμένα «αν δεν συνεδριάσει το ΔΣ για την εξεταστική δεν θα συνεδριάσει για ΤΙΠΟΤΑ» και «ακόμα και διαμαρτυρία να κάνετε δεν αλλάζει κάτι».

Αναρωτιόμαστε, δεν υπάρχει έστω ένα υποτυπώδες αίσθημα αιδούς; 

Για να το πούμε απλά λίγη ντροπή δεν βλάπτει!!

Δεν φτάνει που 1,5 εβδομάδα πριν καταψήφισαν συγκεκριμένο ψήφισμα με διεκδικήσεις για την εξεταστική όπως και την αντίστοιχη κινητοποίηση στην Κοσμητεία. Τώρα εμπόδισαν το ΔΣ να συζητήσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό του βιασμού. Συμβουλεύουμε τους συναδέλφους να βγουν από την «γυάλα» τους και να καταλάβουν επιτέλους τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. 

Χαιρετίζουμε το θάρρος της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε αποτρόπαιο έγκλημα του βιασμού της. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Φιλοσοφικής σχολής, την Τετάρτη 26/1 στις 11.15 στην είσοδο της σχολής για να ενώσουμε την φωνή μας, να στείλουμε μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη απέναντι στη βία, ότι ασπίδα προστασίας χτίζεται στην συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: