Οπλίτης ιατρός του 50ου ΤΥΠ: «Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμετοχή της μονάδας μου στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας…»

«Οι Έλληνες φαντάροι έχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας, για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα. Δεν έχουμε συμφωνήσει στα σχέδια των σφαγέων των λαών που χαράζουν τα σύνορα με αίμα…»

Συνεχίζεται το κύμα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία από νέους στρατευμένους, οι οποίοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ελληνική εμπλοκή. Σε επιστολή του, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, οπλίτης ιατρός του 50ου ΤΥΠ, αναφέρει:

«Είμαι στρατιώτης που υπηρετώ τη θητεία μου στα σύνορα της χώρας και συγκεκριμένα στον Έβρο.

Διαμαρτύρομαι, για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μου στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Καταδικάζω την ενεργοποίηση της Ταχείας Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμετοχή της μονάδας μου στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και σε τέτοια πιθανότητα επιθυμώ εγώ προσωπικά να μην συμμετέχω.

Οι Έλληνες φαντάροι έχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας, για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα. Δεν έχουμε συμφωνήσει στα σχέδια των σφαγέων των λαών που χαράζουν τα σύνορα με αίμα.

Η έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας δημιούργησε σε εμένα όπως και στους συναδέλφους- φαντάρους μεγάλη αναστάτωση. Ερωτήματα όπως «λες να εμπλακεί η χώρα μας;», «θα μπλεχτούμε σε πόλεμο;», «λες να ανοίγει η όρεξη των Νατοϊκών γειτόνων μας για αντίστοιχες ιστορίες;», «που θα καταλήξει όλο αυτό;», «τι θα ζητήσουν από εμάς τους φαντάρους;» είναι πλέον καθημερινές ανησυχίες.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ του ΝΑΤΟ, της ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, στην περιοχή της Ουκρανίας με πραγματικό επίδικο τις σφαίρες επιρροής, τις πρώτες ύλες, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων είναι αυτός που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Η φωτιά του πολέμου σιγόκαιγε επί χρόνια.

Η αναστάτωση που έχουν όχι μόνο οι φαντάροι αλλά και όλος ο ελληνικός λαός πατάει σε πραγματικά γεγονότα. Η κυβέρνηση μπλέκει τη χώρα μας στο έγκλημα σε βάρος του Ουκρανικού λαού, διαλέγοντας το ευρωενωσιακό στρατόπεδο, μεταξύ των φονιάδων των λαών. Η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην αντιδραστική Ουκρανική κυβέρνηση, η παραχώρηση των στρατιωτικών βάσεων στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα και αλλού, η προθυμία για αποστολή στρατευμάτων είναι μερικά από τα πεπραγμένα της σε αυτήν την κατεύθυνση. Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς δεν ξεκίνησε τώρα , γίνεται διαχρονικά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με την κάθε κυβέρνηση να συνεχίζει εκεί που τελειώνει η προηγούμενη, βάζοντας σε όλο και περισσότερες περιπέτειες το λαό της χώρας μας.

Καμία σχέση δεν έχει η συμμετοχή του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο στην Ουκρανία με τα προσχήματα που χρησιμοποιούν, όπως είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου, των συνόρων, η ανθρωπιστική βοήθεια. Άλλωστε τα ίδια προκαλύμματα αξιοποιούνται πάντα για τη σφαγή των λαών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης από όλους τους ιμπεριαλιστές, και από τη Ρωσία, στην προκειμένη περίπτωση.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει στον ελληνικό λαό τη συμμετοχή στο έγκλημα, λέγοντας ότι αναβαθμίζοντας τη θέση μας στο ΝΑΤΟ, θωρακίζονται τάχα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κόντρα στην «Νατοϊκή σύμμαχο μας» Τουρκία. Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ κάνει πλάτες στην Τουρκική κατοχή στην Κύπρο, προωθεί το πλάνο του «για διασφάλιση της Νατοϊκής συνοχής», για «ενιαίο Νατοϊκό έδαφος», με ότι συνεπάγεται για τα σχέδια γκριζαρίσματος και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Ζήτω η φιλία των λαών!

Κάτω η εκμετάλλευση, η φτώχεια, οι πόλεμοι και η προσφυγιά».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: