Οι συνταξιούχοι μηχανικοί ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιασφαλιστική λαίλαπα

Η ΕΣΤΑΜΕΔΕ και η ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ διοργανώνουν την Παρασκευή 15/11 αγωνιστική εκδήλωση στο αίθριο της εισόδου του ΤΣΜΕΔΕ, και στη συνέχεια μπροστά στο Υπ. Εργασίας, ενάντια στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη αντιασφαλιστική λαίλαπα, που εφαρμόζεται με ιδιαίτερη δριμύτητα στους μηχανικούς, σε όλα τα επίπεδα.

Η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και η Πανελλήνια Ένωση Ομότιμων Μελών του ΤΕΕ, την Παρασκευή 15 Νοέμβρη, στις 11:30 π.μ. διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στο αίθριο της εισόδου του ΤΣΜΕΔΕ Κλαυθμώνος (Παλαιών Πατρών Γερμανού 3 – 5) με περιεχόμενο τα αιτήματα και διεκδικήσεις των συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ. Στις 12:30 η εκδήλωση θα μεταφερθεί μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη αντιασφαλιστική λαίλαπα, που εφαρμόζεται με ιδιαίτερη δριμύτητα στους μηχανικούς, σε όλα τα επίπεδα.

Όπως αναφέρουν τα δυο σωματεία «οι συντάξιμες αποδοχές, που ΄χουμε διπλοπληρώσει, έχουν μειωθεί κατά 65% από το 2010 και κάνουν από 3 μέχρι 5 χρόνια να καταβληθούν.  Έχουμε έγκαιρα ενημερώσει τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Μηταράκη, ο οποίος ακόμα να τοποθετηθεί στα προβλήματα και αιτήματά μας, που τα γνωρίζει από τον Ιούλιο. Υπάρχει αίτημα να δεχτεί αντιπροσωπεία μας ο ίδιος, ή εντεταλμένος συνεργάτης του».

Ακολουθεί το υπόμνημα που απέστειλαν τα δυο σωματεία στον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, και τα αιτήματα και διεκδικήσεις τους:

Θέμα: Προετοιμασία επαφής στις 15 11 2019, 12.30΄. 

Κύριε Υπουργέ

Όπως σας ειδοποιήσαμε με το γράμμα μας της 14 10 2019, επαναλαμβάνουμε την εκδήλωσή μας της 4 του Οκτώβρη, που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο υπουργείο σας για να εκφράσουμε την εναντίωσή μας στη συνεχιζόμενη αντιασφαλιστική λαίλαπα. Το αίτημα να μας δεχτείτε εσείς ή ενημερωμένο στέλεχός σας παραμένει σε ισχύ, εάν βέβαια δεν μας έχετε ορίσει προηγούμενη μέρα ραντεβού με εσάς ή με εντεταλμένο στέλεχός σας, ή εάν δεν έχετε τοποθετηθεί με ιμέιλ στα σημεία του επισυναπτόμενου και εδώ υπομνήματος, που περιλαμβάνει τα αιτήματα, θέσεις και διεκδικήσεις μας. Επαναλαμβάνουμε ότι είναι θέμα δικής σας συμπεριφοράς απέναντι στους συνταξιούχους ΤΣΜΕΔΕ που κινητοποιούνται για τα προβλήματά τους, το αν θα μας δεχτείτε εσείς ή συνεργάτης σας.

 Σας υπενθυμίζουμε ότι για ορισμένα από τα σημεία του παραπάνω υπομνήματος, όπως αυτό του κληροδοτήματος Αξελού, της συνδικαλιστικής συνδρομής των 0 20 ευρώ, ή της ταλαιπωρίας των συνταξιούχων στον εξώστη πρώτου ορόφου Κλαυθμώνος, υπάρχει εμπεριστατωμένη ενημέρωσή σας. Για το τελευταίο τονίζουμε την ανάγκη ευαισθητοποίησής σας στις 160 υπογραφές που ήδη γνωρίζετε και εξακολουθούμε να κρατούμε για να τις παραδώσουμε ιδιόχειρα σε επιτετραμμένο στέλεχός σας ή σε εσάς. Στις υπογραφές αυτές έχουν προστεθεί, ακόμα πολλές δεκάδες που θα σας στείλουμε ηλεκτρονικά μέσα στη βδομάδα και θα προστεθούν στις παραδοτέες..

Κατά την επαφή μας, ορισμένα από τα σημεία του υπομνήματος θα καλυφθούν με λιγόλογες αναφορές και διάλογο. Ορισμένα χρήζουν επεξεργασίας από τις υπηρεσίες σας και θα αρκούσε να μας αναφέρετε σε ποιον συνεργάτη σας τα έχετε χρεώσει συστήνοντάς του να μας ενημερώνει έγκαιρα. Έτσι, παρά το φαινομενικό βάρος της ατζέντας για την επαφή μας, η σωστή προετοιμασία θα την καθιστούσε σύντομη και περιεκτική

Σας υπενθυμίζουμε ότι η αγνόηση ορισμένων θεμάτων ή ο παραμερισμός τους από τις υπηρεσίες σας, μπορεί να επιφέρει σημαντική ζημιά, όπως το χάσιμο της ευκαιρίας να ρυθμιστεί το θέμα του παλιού αυθαιρέτου στο κληροδότημα Αξελού κατά την αλλαγή του ιδιοκτήτη, και το άνοιγμα της όρεξης για τη νέα καταπάτηση.

Με εκτίμηση

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ και την ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος 

Σταύρος  Βαρουτσής, γ. γραμματέας 

Θέματα, προβλήματα, αιτήματά μας                                                                         10 11 2019

(Για την επαφή ΕΣΤΑΜΕΔΕ και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ με Υφυπουργό κ. Μηταράκη στις 15 11 19)

  1. Απαιτούμε συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που ν΄ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας και την παραγωγική-τεχνολογική πρόοδο. Έχουμε σχεδόν διπλοπληρώσει γι αυτά και γι αυτό, παρα τις τεραστιες σπατάλες κι αφαιμάξεις υπηρχαν τα τεραστια αποθεματικα του ΤΣΜΕΔΕ. 
  2. Να επιστρέψουν οι συντάξιμες αποδοχές μας στα επίπεδα του 2010 και να εφαρμοστεί η διαρκής ουσιαστική αύξηση σύμφωνα με την αύξηση της παραγωγικότητας. Σήμερα αυτές οι αποδοχές είναι στο 60% και ο ισχύων νόμος Κατρούγκαλου τις κατεβάζει κάπου στο 35%. Η υπόσχεση ότι δεν θα μειωθεί καμιά σύνταξη είναι ανεπαρκής κι αγνοεί το δράμα όλων όσων βγαίνουν στη σύνταξη με πλήρη εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου.
  3. Να σταματήσει αμέσως η θρασεία περιφρόνηση από κυβερνήσεις και ευρωπαϊκούς θεσμούς των αποφάσεων των ανωτάτων  δικαστηρίων που κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές και διατάσσουν τις επιστροφές τους.
  4. Να κατοχυρωθούν τα αποθεματικά κι η περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ, μόνο για την ασφάλιση των ασφαλισμένων του. Να προστεθεί σ΄ αυτά το 1 δις που απορρόφησε η Τράπεζα Αττικής. Να δημοσιοποιηθούν οι οικονομικοί απολογισμοί του ΤΣΜΕΔΕ των 10 τελευταίων χρονών, που δεν τους είδαμε ποτέ. Να σταματήσει κάθε κίνηση για δημιουργία «επαγγελματικου ταμειου» με νέα χαράτσια. Να σταματήσει κάθε κίνηση προς τη ιδιωτικοποίηση, ουσιαστικά την κατάργηση της ΚΑ.
  5. Να σταματήσουν αμέσως οι καθυστερήσεις καταβολής και αυτών των κουτσουρεμένων αποδοχών από 3 έως 6 χρόνια  Να βγουν άμεσα και οι συντάξεις των διπλοσυνταξιουχων που καθυστερούν περισσότερο.
  6. Να σταματήσει η ληστεία με τον υπολογισμό της ΕΑΣ που μας παρακρατούν παράνομα μέχρι και 100 ευρω το μήνα και να μας γυρίσουν τα κλεμμένα
  7. Υπήρξε αυτές τις μέρες απόφαση αναβολής καταβολής των εφάπαξ των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ επί δίμηνο, που προστίθεται στα κάπου 6 χρόνια καθυστέρησης. Απαιτούμε να μη γίνει καμιά μείωση των εφ απαξ που δόθηκαν, ήδη κουτσουρεμένα πολύ σε σχέση με το 2012, και καμιά επιστροφή. Εφαρμογή του δικαιότερα νομοθετημένου υπολογισμού για τους μισθωτούς. 
  8. Να αποκατασταθεί η αδικία με τη ληστεία του 83% του εφάπαξ των μικροεργολάβων. Να σταματησουν οι καταλογισμοι μη αποδοσης εισφορών από εργοδότες.
  9. Να ανατραπούν  άρδην οι δραματικές συνεχείς μειώσεις των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που μας στερούν ακόμα και βασικές υπηρεσίες, όπως της εντατικής θεραπείας. Να σταματήσει η αφαίμαξή μας με τη συνταγογραφηση «δραστικής ουσίας» και να λογαριάζεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου στο πραγματικό κόστος του φαρμακου.
  10. Η κοροϊδία επιπέδου αντίδωρου (που κουτσουρεύτηκε στο μισό με τη μετάθεση καταβολής) σχετικά με το επίδομα στη θέση των δώρων που καταργήθηκαν, δεν σκιάζει την αναλγησία της κατάργησής τους.  Να επανέλθει ακέραια η καταβολή της 13ης τρίτης και 14ης σύνταξης,  
  11. Να σταματήσει αμέσως η σκόπιμη ταλαιπωρία μας στις απογυμνωμένες υπηρεσίες, που ΄χει μοναδικό στόχο να καθυστερούν οι οφειλόμενες καταβολές. Να εφαρμοστεί αμέσως η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση με υποδοχή των e-mail των ερωτημάτων και αιτημάτων και με άμεση απάντηση με e-mail της υπηρεσίας. Να εμπλουτιστεί, εκλαϊκευτεί και να ενημερώνεται συνεχώς το site του ΤΣΜΕΔΕ και οι ατομικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Στείλαμε υπογραφές στον προκάτοχό σας, λίγο πριν τον αντικαταστήσετε. Συνεχίζουμε να μαζεύουμε υπογραφές και σας στέλνουμε αυτές τις μέρες τη δεύτερη δόση. Οι υπηρεσιες κι ο ΕΦΚΑ ν΄ απαντούν στα θέματα που θέτουμε. 
  12. Να υλοποιηθεί ο σκοπός της διαθήκης Αξελού, με την πραγματοποίηση του γηροκομείου-θεραπευτηρίου. Το ζητούν και το ΤΕΕ μαζι με τους κυριους φορεις των τεχνικών. Αμεση αντιμετωπιση της πρόσφατης επέκτασης της καταπάτησης.
  13. Το κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ-ΤΜΕΔΕ στην Κλαυθμώνος να χρησιμοποιείται μόνο για το σκοπό και τις λειτουργίες που κτίστηκε. Να καθοριστεί ο χώρος για τα σωματεία μας ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ δίπλα στην υπηρεσία εξυπηρέτησης συνταξιούχων, κάτι που συνέβαινε πάνω από μισό αιώνα. Να δίνονται όποτε ζητούνται οι κλειστές αίθουσες του κτιρίου της Κλαυθμώνος για τη λειτουργία των Σωματείων μας και για τις εκδηλώσεις των συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ.
  14. Να μας δοθούν αμέσως τα στοιχεία επικοινωνίας των 30.000 συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ και να σταματήσει η κοροϊδία με τα απαράδεκτα προσκόμματα των αρμόδιων υπηρεσιών, με την ανέντιμη επίκληση μιας νομοθεσίας που τάχα βάζει εμπόδια στην παραχώρηση των στοιχείων επικοινωνίας, ονομάζοντας προσωπικά δεδομένα τα στοιχεία του τηλεφωνικού καταλόγου, που τα δίνουν με θράσος στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης, στις τράπεζες και στους «ημέτερους» συνδικαλιστές.
  15. Να δοθούν στα δυο σωματεία μας οι αναλογούσες παροχές του άρθρου 102 του Ν. 4387/2016 («0.20 ευρω»)
  16. Να μας δοθούν τα επιδόματα διακοπών και η βοήθεια για κατασκηνώσεις των παιδιών κι εγγονιών μας που δινόντουσαν πριν μερικά χρόνια. Να γίνει πλατιά ενημέρωση έγκαιρα από το ΤΣΜΕΔΕ για τις συνθήκες αυτής της παροχής από το 2020.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: